Vágólapra másolva!
Nagy változások történtek az élvonaltól búcsúzó Szolnoki MÁV FC labdarúgócsapatánál. A klub tulajdonost váltott, Simon Antal vezetőedzőt pedig egykori váci csapattársa, Romanek János váltotta a kispadon.

A Szoljon.hu információja szerint a Szolnok labdarúgócsapatának elnök-tulajdonosa, Ferencz Gábor tizennégy évi szereplés után úgy döntött, az NB I-es szezon végeztével kiszáll a labdarúgásból.

A MÁV FC új tulajdonosa, dr. Nyerges Zsolt egy esztendővel ezelőtt vállalt szerepet a szolnoki labdarúgásból. Akkor csak és kizárólag az utánpótlás finanszírozását vállalta magára.

"Egyelőre nem szerepelt a terveink között a felnőtt csapat átvétele, ám Ferencz Gábor távozásával kényszerpályára kerültünk" - mondta a portálnak Nyerges. "A gyerekcsapatok fölé ugyanis kell a piramis csúcsára egy együttes. Ezek után muszáj volt felgyorsítani 3-6 évre tervezett programunkat, így már most átvesszük az NB II-es gárdát. Elsődleges célunk egy erős szolnoki, Szolnok környéki fiatalokra épülő középcsapat kialakítása, mely a várható csoport-összevonás után is második vonalban szerepelhet. Az, hogy a MÁV FC az elmúlt szezonban az NB I-ben léphetett pályára, valósággal csodaszámba ment, sajnos térségünkben jelenleg nincs realitása az élvonalbeli labdarúgásnak."

A csapat lecserélte a szakvezetést is: a szakmai igazgató Lódi László, vezetőedző Romanek János, míg a pályaedző Bontovics Ferenc lesz.

Nyerges elárulta, az új klubvezetés szeretné visszacsempészni a régi idők focihangulatát, s családbarát környezetet, olcsó jegyárakat tervez őszre.

"Elképzeléseink szerint a családi belépők ára nem haladja meg személyenként az egy gombóc fagylalt árát" - mondta az új tulajdonos.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!