Vágólapra másolva!
A Real Madrid korábbi elnöke senkit sem kímélt, amikor Jorge Valdano kirugásáról kérdezték. Ramon Calderónnak az elnök Florentino Pérez beszédéről merevedési zavarok jutottak eszébe, míg José Mourinhót Adolf Hitlerrel hozta összefüggésbe.

Az ötvenkilenc éves Calderón elismerte, hogy Mourinho bírja a közönség támogatását, de szerinte ez nem garancia a sikerre. "Az rendben van, hogy szurkolók milliói rajonganak érted, de Hitlert is milliók szerették, mielőtt elbukott" - nyilatkozta a katalán ONA FM rádiónak az ügyvéd.

A Real Madridot 2006 és 2009 között irányító Calderón nem mulasztotta el, hogy az elnököt, Florentino Pérezt is elővegye. "Nagyon sajnálom a Madridot és Florentinót. Tegnap, mikor bejelentette Valdano menesztését, az volt az érzésem, mintha egy diákot látnék, aki nem tudja a leckéjét a vizsgán. Annyit beszéltek a működési zavarokról, mintha merevedési zavarokról lenne szó. Mindez szánalmas képet mutat."

Calderón az interjú végére is tartogatott egy fricskát utódjának. "Egyébként nem kell a homokba dugni a fejünket. Pérez irányításával a Real Madrid ugyanannyi trófeát nyert, mint az ő vezetése alatt a Betis, a Zaragoza és az Espanyol."

A Mourinhóval régóta hatalmi harcot vívó Jorge Valdanót szerdán menesztették a Real Madrid általános igazgatói posztjáról, a helyére nem érkezik senki. A Marca Pérezt idézve azt írta, hogy a jövőben Mourinho egy személyben lesz felelős az igazolásokért, és a Castilla néven futó tartalékcsapatot is ő felügyeli.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!