Vágólapra másolva!
Az eddiginél szigorúbb büntetést tartana kívánatosnak a renitens szurkolóknak a Cseh Labdarúgó Szövetség, miután az elmúlt két hétben két kupamérkőzést is botrányok kísértek.

Május 5-én, a Slavia Praha-Sigma Olomouc találkozón - amely a nemzeti kupasorozat egyik elődöntője volt - előbb el kellett halasztani a kezdést, majd az első félidő után félbe kellett szakítani az összecsapást, mert több mint ezer prágai drukker rohant be a pályára, később pedig a Slavia stadionjának irodáiba is megpróbált bejutni.


A fővárosi klub 750 ezer koronás pénzbüntetést kapott, a csapatnak három mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania, az elődöntőt pedig 3-0-s eredménnyel az Olomouc javára írták.

A szerdai, Mlada Boleslav-Olomouc kupafinálé során ismét szurkolók futottak be a gyepre, ezért a futballszövetség úgy határozott, felállít egy szakértői csoportot, amely előkészít egy indítványt annak érdekében, hogy az elkövetőket a jövőben akár börtönbüntetéssel is sújthassák ilyen esetekben.


A törvénymódosítási javaslatról - ha elkészül - a cseh parlamentnek kell majd szavaznia, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy erre mikor kerülhet sor.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!