Vágólapra másolva!
Miután Kevin McCabe elfogadta a könyvvizsgáló cég ajánlatát, végre megkezdődhet a futballszakosztály átvilágítása - mondta az [origo]-nak Orosz Pál. Az FTC Zrt. vezérigazgatója szerint a játékosoknak folyamatosan történnek kifizetések, a keretben biztosan lesznek változások, de a pletykákat se az érkezőkkel, se a lehetséges támogatókkal kapcsolatban nem kívánta kommentálni.

- A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor a hónap elején úgy nyilatkozott az [origo]-nak, hogy a futballszakosztály átvilágítása még nem kezdődött el, mert Kevin McCabe nem fizette még ki a vizsgálat költségeit. Hol tart az ügy?
- Megszületett a megállapodás, így már semmi gátja nincs a vizsgálatnak, mert Kevin McCabe három napja elfogadta az Ernst and Young nemzetközi könyvvizsgáló cég ajánlatát.

- A klubvezetés azt ígérte, hogy június 15-éig minden elmaradást rendez a játékosokkal. Sikerül-e tartani az időpontot, milyen kifizetések történtek meg eddig?
- Tartjuk a szavunkat és a határidőt. A játékosok megkapták az alapfizetésüket, valamint néhány meccs prémiumát és a bajnoki harmadik helyért járó célprémiumot is.

- A Pepsifoci.hu három tőkeerős vállalat (T-Mobile, Groupama, Magyar Villamos Művek) esetleges szponzorációs közreműködéséről írt. Van ezen híreszteléseknek alapjuk, valóban zajlanak tárgyalások ezekkel a cégekkel?
- Cégneveket nem szeretnék említeni, de természetesen történtek, folynak tárgyalások több céggel is. Ebben a stádiumban ez a legtöbb, amit elárulhatok.

- Tudnak-e valamit az APEH-tól várt milliókról, lehet-e tudni, jár-e vissza pénz, ha igen, mennyi, és mikor számolhat vele a klub?
- A pénzügyi igazgatónk folyamatos kapcsolatban van a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV), úgy gondolom, hogy mindkét fél mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyzet a lehető legrövidebb időn belül rendeződjön. Konkrét információt még nem kaptunk arról, hogy pontosan mennyi pénz jár vissza és mikor.

- Hogy érintette a klub vezetését a néhány hete megszellőztetett pletyka (amit utólag közleményben kellett cáfolni), hogy Prukner László helyett edzőt keresnek? Jót nevettek rajta, bosszantotta önöket, vagy semleges érzéseket keltett? Kell ilyenkor magyarázkodniuk egy edzőnek?
- Nem különösebben foglalkoztunk ezzel a hírrel, hiszen Lacival napi szinten együtt dolgozunk, pontosan tudtuk mindannyian, hogy semmi alapja a híreszteléseknek. Nem is volt téma ez közöttünk.

- Egy hónap múlva rajtol az Európa Liga selejtezője. Mikor kezdi a csapat a felkészülést, lehet-e tudni a biztos távozókról és érkezőkről? Van-e előrelépés a légiósok (Schembri, Haber, Morales, Heinz) ügyében?
- A csapat június hatodikán találkozik és kezdi meg a felkészülést. Természetesen ebben az időszakban mindenki generálja az átigazolásokkal kapcsolatos híreket. Nekünk is vannak kiszemeltjeink itthon és külföldön egyaránt, de nem szeretnék neveket mondani, ameddig a szerződéseket alá nem írjuk. Ez elég amatőr dolog lenne a részemről. Lesz változás a keretben, ezt bizton állíthatom. A légiósokat képviselő menedzserekkel megkezdtük a tárgyalásokat, és eddig minden az elképzeléseink szerint alakul.

- Kubatov Gábor azt mondta a közelmúltban, elsősorban magyar játékosokat szeretne igazolni, ebbe a kategóriába beleférne a pletykaszinten felmerült Lázok János és Oláh Lóránt is. Valóban beleférne?
- A pletyka azért pletyka, hogy találgatásokra adjon okot. Hagyjuk meg neki ezt a funkcióját!