Vágólapra másolva!

Félreértett e-mailről beszél a FIFA-főtitkár

Hétfőn Jack Warner, a FIFA eltiltott alelnöke nyilvánosságra hozott egy e-mailt, amelyben Jérome Valcke, a FIFA főtitkára a katari vb megvásárlására utalt. A levél valódiságát Valcke elismerte, hétfő délutáni közleményében azonban közölte, félreértették e-mailjének azt a részét, amelyben azt írta, hogy "Katar megvette a vb-t."

"Amikor a 2012-es világbajnokságról írtam az e-mailemben, azt akartam mondani, hogy a győztes pályázathoz nagyban hozzájárult a katariak erős pénzügyi helyzete, amely révén könnyebb volt lobbizni a támogatásokért" - fogalmazott közleményében Jérome Valcke FIFA-főtitkár. "A kandidáláshoz az országnak nagyon komoly büdzséje volt, amellyel a világ minden pontján hirdették vb-rendezési szándékukat, méghozzá igen hatásosan" - írta Valcke, hozzátéve, hogy nem állt szándékában bármiféle szavazatvásárlásra vagy etikátlan viselkedésre hivatkozni, amikor azt írta, hogy Katar megvette a vb-t.

Kiemelte, hogy a FIFA 2022-es helyszínválasztása ügyében semmiféle nyomozás nem zajlik.

Az eltiltott FIFA-alelnök, Jack Warner hétfőn nyilvánosságra hozott egy e-mailt, amelyből szerinte kiderül, hogy az ázsiai szövetség szintén eltiltott elnöke, a katari Mohamed bin Hammam megvásárolta a 2022-es vb szavazatait. Ezt az e-mailt írta Jérome Valcke, a FIFA főtitkára.

Az ügy korábbi részleteiről itt olvashat.