Vágólapra másolva!
Kassai Viktor, a szombati Barcelona-Manchester United labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője elárulta, körülbelül tíz nappal a találkozó előtt tudta meg, hogy az európai szövetség (UEFA) illetékes bizottsága őt és társait bízta meg a bíráskodással. A bíró az MR1 Kossuth Rádiónak bevallotta, hogy nem tudta megőrizni a titkot, és az UEFA tiltása ellenére egy-két embernek elmondta a hírt.

Az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője, Pierluigi Collina azzal a kérdéssel hívta fel Kassait, hogy a vasárnapi Németország-Uruguay meccset választja-e, vagy a szombati BL-döntőt. A válaszon a magyar bíró nem gondolkodott sokat, a titoktartás azonban már nehezebben ment, Kassai bevallotta, hogy a hozzá legközelebb állókkal megosztotta a hírt. Arra azonban már nagyon ügyeltek, hogy a külvilág felé ne kerüljön ki idő előtt, mert abban az esetben akár el is eshettek volna a lehetőségtől.

Kassai elmondta, hogy mind a heten nagyon lazán és könnyedén vették a meccset, egy pillanatig sem érezték magukon a nyomást. Hozzátette, hogy a játékosokhoz képest "csak morzsákat" kaptak a döntőért, ezzel azonban egyáltalán nem foglalkoztak. Kassai úgy gondolja, "ha megkérdeznék azt a 3000 magyar játékvezetőt, aki Magyarországon működik, akár megyei szinten is, hogy vállalná-e akár ingyen, szerintem mindenki igent mondott volna erre".

"A játékvezetés lényege, hogy a foci ne a bíróról szóljon, és ezt sikerült is elérni" - értékelte saját és társai teljesítményét a 35 éves Kassai, a BL-döntők történetének legfiatalabb bírója, aki az NB I kezdetéig csak pihenni szeretne.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!