Vágólapra másolva!
A magyar válogatott szövetségi kapitánya változtat a Luxemburg elleni felálláson, a San Marino elleni Eb-selejtezőn két csatárral kezd majd kedd este a magyar válogatott. Egervári Sándor szerint ugyanakkor nem a középcsatárok számán múlik az eredményesség.

A Luxemburg elleni pénteki felkészülési meccs nem úgy alakult, ahogy azt a szurkolók elvárták, az első félidőben csak szenvedett a magyar válogatott, az egyetlen csatárnak, Tököli Attilának pedig szinte semmi sem sikerült. A szünetben Egervári változtatott, behozta a keret másik támadóját, Szabics Imrét, valamint Németh Krisztiánt, amitől sokkal hatékonyabb lett a csapat játéka, Szabics gyorsan vezetést szerzett, és bár a csapat teljesítménye a második félidőben is hagyott kívánnivalót maga után, sikerült megnyerni a meccset.

A várhatóan a luxemburgiakhoz hasonlóan romboló stílusban futballozó San Marino ellen a kapitány egyelőre nem adta meg a kezdőcsapatát, azt azonban elmondta, hogy kedden este két támadóval kezd majd a válogatott. Egervári ugyanakkor hozzátette: A középcsatárok számából nem érdemes kiindulni, mert támadásban nemcsak az ékeket kell figyelembe venni, hanem a szélsőket és a visszavont támadókat is" - idézte a szakvezetőt az MLSZ.hu.

Koman Vladimir megvédte a csapatot a múlt heti kritikák után. Szerinte "bár valóban nem tudtunk végig jól teljesíteni Luxemburgban, a lehetőségek megvoltak a nagyobb különbségű sikerhez, akár már a szünetben 3-0-ra vezethettünk volna, és ha a helyzetkihasználásunk jobb, most jóval elégedettebb lenne a közvélemény" - írja a szövetség honlapja. A középpályás hozzátette: nem írná alá előre az 1-0-s győzelmet, mert szeret futballozni, le akarja játszani a keddi találkozót, és bízik benne, hogy ennél nagyobb különbségű lehet a siker.

A magyar csapat ellenfele, San Marino válogatottja 2008 októbere óta vár arra, hogy ismét gólt szerezzen. Akkor a Szlovákia elleni vébéselejtezőn a miniállam csak 3-1-re kapott ki, a találatot pedig Andy Selva szerezte, aki a válogatott történetének legeredményesebb játékosa nyolc góllal. Az olasz harmadosztályú Hellas Veronában légióskodó csatár természetesen most is a keret tagja, és a finnek ellen a kezdő tizenegy tagja volt - ősszel Budapesten sérülés miatt nem játszhatott. Rajta kívül még öten játszanak Olaszországban: a kapus Aldo Simoncinit januárban vette meg az élvonalban szereplő Cesena, ahol azonban eddig még egyetlen mérkőzésen sem védett. Pénteken viszont Finnország ellen több bravúrt is bemutatott, és nagy szerepe volt abban, hogy a finnek csak 1-0-ra tudtak nyerni.