Vágólapra másolva!
Története során harmadszor a brazil Santos nyerte meg Dél-Amerika legrangosabb labdarúgó klubsorozatát, a Libertadores-kupát, miután a gól nélküli döntetlent hozó első meccset követően szerdán hazai pályán 2-1-re legyőzte az uruguayi Penarolt.

Az első két sikerét még Pelé vezérletével, 1962-ben és 1963-ban arató Sao Pauló-i együttes az első félidőben nem tudta feltörni a rivális kiváló védekezését, a brazil futball jelenlegi legnagyobb tehetségének tartott 19 éves Neymar is csak szenvedett, a szünet után azonban gyorsan változott a játék képe.

A több európai csapat által is csábított fiatal csatár a 47. percben vezetéshez jutatta csapatát. A 69. percben Danilo révén tovább növelte előnyét a brazil gárda, a hajrá mégis izgalmasan alakult, mivel a lefújás előtt tíz perccel Durval öngóljával szépített az ötszörös Libertadores-kupa-győztes Penarol, egyenlítenie azonban már nem sikerült.

A meccs összefoglalója:


A meccs lefújását követően egy ideig nem az ünneplésé volt a főszerep, ugyanis a két csapat játékosai egymásnak estek, percekig ütötték és rugdosták egymást, ráadásul néhány berohanó néző is csatlakozott a verekedéshez. "Vannak, akik nem tudnak veszíteni, ezért volt ez az egész" - kommentálta az eseményeket Neymar.

A balhéban szinten minden játékos részt vett: