Vágólapra másolva!
Gian Piero Gasperini lett az Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzője - jelentette be az olasz klub pénteken délután.

A Genoa korábbi trénere azután lett a poszt elsőszámú várományosa, hogy a Chelsea megszerezte a Portótól a portugál André Villas-Boast, Fabio Capellót pedig nem sikerült elcsábítani az angol válogatott éléről.

Gasperini 2007-ben juttatta az élvonalba a Genoát, majd 2009-ben az Európa Ligában indulhatott az együttessel, miután ötödik helyen zárt a bajnokságban. Az ő irányítása alatt került 2010 nyarán a csapathoz Rudolf Gergely a Debrecentől - aki a tavaszt a Bariban töltötte -, a szakembert tavaly novemberben menesztették.

Gasperini Leonardót váltja majd a kispadon, akit tavaly decemberben neveztek ki azt követően, hogy a gyenge eredmények nyomán elküldték a spanyol Rafa Benítezt. A 41 éves brazil irányításával a milánói alakulat végül a városi rivális, és idén bajnoki címet szerző AC Milan mögött másodikként fejezte be a pontvadászatot, a várt nemzetközi siker azonban Leonardo vezetésével is elmaradt, a kék-feketék címvédőként a negyeddöntőben búcsúztak a Bajnokok Ligájától.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint Gasperini évi 1,2 millió eurót keres majd Milánóban, a szakmai stábban pedig csak a két új tag lesz, az erőnlétért felelős Bruno Caneo és Luca Trucchi.