Vágólapra másolva!
Húsz percen belül három újpesti játékost is le kellett cserélni sérülés vagy baleset miatt a csapat Mattersburg elleni edzőmeccsén, amelyen Mészöly Géza vezetőedző szerint nemcsak nagyon durván, de alattomosan is játszott az ellenfél.

Az ausztriai Winden am See-ben rendezett pénteki felkészülési meccsen az Újpest 3-0-s vereséget szenvedett az osztrák Mattersburgtól, Mészöly Géza mégsem az eredmény miatt volt bosszús, hanem mert rövid időn belül három játékosa, Kabát Péter, Balajti Ádám és Barczi Dávid is megsérült.

"Rémálom volt ez a mérkőzés az első húsz percben történt sérülések miatt" - idézte Mészölyt az Újpest hivatalos honlapja. "Idegesített a katasztrofális játékvezetés is, hiszen a szabályok értelmében Kabát lövése után büntetőt és kiállítást kellett volna ítélni, de inkább ellenünk ítéltek tizenegyest. Mivel percek alatt kellett megváltoztatni a csapatot kényszerből, felborult a mérkőzés értékrendje. (...) A Mattersburg nagyon-nagyon durva, alattomos ellenfél volt, nem is futball volt ez, hanem ütközet. Egykori védőként nem a kemény játék ellen vagyok, hanem a durvaságot utasítom el."

Kabát Pétert a labda találta nagy erővel halántékon, de már jobban van, a másik két sérülés viszont a Mattersburg játékosainak ámokfutása miatt történt a vezetőedző szerint. "Balajti Ádámot letarolták, nagyon fáj a lábközépcsontja, valószínűleg néhány napot kell kihagynia. Barczi Dávidért viszont izgulhatunk... Miután felöklelték a levegőben, rosszul esett, aminek következtében a bokáját és a térdét is fájlalta" - mondta Mészöly.

Felkészülési mérkőzés:
Mattersburg - Újpest 3-0 (0-0)
Újpest FC: Balajcza (Horváth T., 46.) - Szokol (Fehér, 59.), Litauszki, Takács, Pollák - Simon K. (Széki, 75.), Tajthy (Nagy P., 69.), Balogh B. (Bognár I., 59.), Balajti (Zamostny, 17., Szabó B., 75.) - Barczi (Popovics, 33.), Kabát (Egerszegi, 13.)
Mattersburg: Borenitsch (Böcskör, 46.) - Höller (Mahrer, 85.), Rodler (Seidl, 46.), Pöllhuber, Rath (Malic, 62.) - Farkas, Gartner (Hawlik, 76.), Ilsanker, Domoraud - Bürger (Karanezi, 85.), Röcher (Potzmann, 71.)
gól: Burger (52., 54.), Potzmann 82.