Vágólapra másolva!
A La Gazzetta dello Sport című olasz napilap szerint az Inter megegyezett a Santosszal a brazil jobbhátvéd Jonathan leigazolásáról, ami könnyen lehet, hogy egyet jelent Maicon távozásával.

A Libertadores-kupát megnyerő Santosból elsősorban Neymart és Paulo Henrique Gansót hozták kapcsolatba európai sztárklubokkal, azonban könnyen lehet, hogy nem közülük kerül ki az első játékos a csapatból, aki az öreg kontinensre igazol.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint ugyanis az Internazionale megegyezett a brazil klubbal a hátvéd Jonathan szerződtetéséről.

A játékos, aki az év elején érkezett a Santoshoz a Cruzeirótól, viszonylag olcsón, ötmillió euróért kerülhet a milánóiakhoz, szerződtetése ugyanakkor kérdéseket vet fel Maicon jövőjével kapcsolatban. Ő ugyanis pontosan ugyanazon a poszton szerepel, mint Jonathan (és szintén a Cruzeiróban kezdte karrierjét), és kicsi a valószínűsége, hogy az Inter két ennyire hasonló stílusú futballistát megtartson.

Jonathan mellett szól, hogy négy évvel fiatalabb honfitársánál, ráadásul Maicont az elmúlt egy évben többször is kapcsolatba hozták a Real Madriddal - és a milánóiak idén nyáron még kaszálhatnának az eladásából.

További átigazolási hírek:
A West Ham United cseh középpályása, Radoslav Kovác az FC Baselbe igazolt. A Juventust a Manchester United dél-koreai középpályásával, Park Dzsi Szunggal hozták kapcsolatba. A Werder Bremen közel áll ahhoz, hogy leigazolja az 1860 München középpályását, Aleksandar Ignjovskit.

A Saint-Étienne kölcsönvette a portugál Sporting francia csatárát, Florent Sinama-Pongolle-t. A Sochaux középpályása, Nicolas Maurice-Belay a Girondins Bordeaux-ba igazolt. A Tottenham Hotspur hondurasi középpályását, Wilson Palaciost a Paris Saint-Germain szemelte ki.

A Getafe megszerezte a Deportivo támadóját, Juan Rodríguezt. A Werder Bremen szélsőjét, Marko Marint a Manchester Cityvel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu