Vágólapra másolva!
Nem tudott győzni a házigazda Argentína a labdarúgó Copa América nyitómeccsén, Messiék csupán 1-1-es döntetlent játszottak a világranglista 93. helyén álló bolíviaiakkal.

A csoport, 1. forduló:
Argentína - Bolívia 1-1 (0-0)
La Plata, Ciudad de La Plata stadion, 52 000 néző, vezette: Silvera (uruguayi).
Argentína: Romero - J. Zanetti, G. Milito, Burdisso, Rojo, Cambiasso (Di María, 46.), Mascherano, Banega, Lavezzi (Agüero, 70.), Messi, Tévez
Bolívia: Arias - Álvarez, Rivero, Raldes, Gutiérrez, Robles, Vaca (Chávez, 64.), Flores, Campos (Arce, 81.), Edvaldo (Cardozo, 90.), Moreno
gól: Agüero (75.), illetve Edvaldo (48.)

Az argentin szövetségi kapitány, Sergio Batista kisebb meglepetést okozott azzal, hogy a közvélemény akaratának engedve a kezdő tizenegybe jelölte Carlos Tévezt, aki Ángel di Maríát szorította ki a csapatból.

Az első negyedórában még semmi jel nem mutatott arra, hogy Argentína számára gondot jelenthet a három pont megszerzése. A hazaiak lendületesen futballoztak, Messi a csatársorból visszalépve igyekezett begyűjteni a labdákat, és többször is két-három védőn átszlalomozott, ám igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítani, és a vendégek kiegyenlítetté tették a mérkőzést.

Az argentin együttesből még Ezequiel Lavezzi volt kifejezetten aktív, a 26. percben Messi remek átadását követően ziccerbe is került, de jobb oldalról elrúgta a labdát keresztbe a kapu előtt. Ez volt Argentína egyetlen komolyabb lehetősége az első félidőben, melynek hajrájában egyre feszültebb lett a találkozó, a játékvezető rövid idő alatt három sárga lapot is kiosztott, Messi pedig összeszólalkozott Joselito Vacával - ő megúszta sárga nélkül.

A szünetben Batista merész cserére szánta el magát: Estebán Cambiasso személyében lehozott egy védekező középpályást, helyette Di Maríát küldte pályára. Mielőtt azonban érezni lehetett volna az eggyel több argentin támadó jelentétét, a vendégek váratlanul megszerezték a vezetést: Jhasmani Campos szögletét Edvaldo Rojas sarokkal húzta kapura, és a kapufánál álló Ever Banega ahelyett, hogy felszabadított volna, a gólvonal mögé szerencsétlenkedte a labdát.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=80WfxjsBTfAPtyTa


A kapott találat lebénította az argentinokat, Messi alig ért labdához (igaz, egyszer nagy védésre késztette Carlos Ariast), egyedül Lavezzi maradt lendületes a jobb oldalon, ám a beadások ezen az estét megoldhatatlan feladatot jelentettek a számára. A 66. percben akár el is dőlhetett volna a meccs, hiszen Marcelo Moreno egyedül tört kapura, de a kivetődő Sergio Romero elpöckölte előle a labdát, majd az ismétlést is védte.

Batista az utolsó 20 perce beküldte Sergio Agüerót is, és az Atlético Madrid csatára rögtön helyzetbe került, majd a 76. percben egy pazar kapáslövéssel egyenlített.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=aamUzkRyHL19QnRU


A hazaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy megszerezzék a győztes találatot is, ám hiába rohamoztak, az újabb gól elmaradt.