Vágólapra másolva!
Brazília második meccsét sem tudta megnyerni a Copa Américán, az ötszörös világbajnok hiába vezetett Paraguay ellen, végül a csereként beállt Fred gólja kellett ahhoz, hogy ne szenvedjen vereséget.

Copa América, B csoport, 2. forduló:
Brazília - Paraguay 2-2 (1-0)
Córdoba, Mario Kempes-stadion
v.: Roldán (kolumbiai)
Brazília: Júlio César - Daniel Alves, Lúcio, Thiago Silva, André Santos - Lucas Leiva, Ramires (Lucas, 70.), Jadson (Elano, 46.), Ganso - Pato, Neymar (Fred, 81.).
Paraguay: Villar - D. Verón, A. Torres, P. Da Silva, Alcaraz - Ortigoza, Riveros, Vera, Estigarribia (O. Martínez, 79.) - Santa Cruz, Barrios (Valdez, 56.).
gól: Jadson (39.), Fred (90.) illetve Santa Cruz (54.), Valdez (67.)

A csalódást keltő, 0-0-ra végződő Venezuela elleni meccs után Mano Menezes egy helyen változtatott a brazil válogatott összeállításán, a csak a szokatlan frizurájával kitűnő Robinho helyére a Sahtar Doneck támadó középpályását, Jadsont tette be. A paraguayiak már a 2. percben meglephették volna a brazilokat, Barrios remek passza után Santa Cruz került óriási helyzetbe, de ballal, hat méterről nagyon csúnyán mellé lőtt.

A brazilok a 19. percben mutattak először valamit, ami futballra emlékeztetett, Jadson ugratta ki Patót, aki ki akarta cselezni a kapust, de Villar résen volt, és belevetődött a csel utáni lövésbe. Jadson negyedórával később nem egy látványos átadással tűnt ki, hanem azzal, hogy megtaposta paraguayi ellenfelét, nem lett volna szenzáció, ha piros lapot kap a mozdulatért, de a kolumbiai bíró csak a sárgát húzta elő. A vitatott jelenetnek akkor lett jelentősége, amikor a 39. percben Jadson 22 méterről lövésre vállalkozott, és a labda a jobb alsóban kötött ki.

A meccs összefoglalója:


Paraguay az első félidőben sem játszott rosszul, a másodikat pedig egészen jól kezdte, az 55. percben a végig nagyon agilisan játszó Estigarribia ment el a bal oldalon, laposan begurította a labdát, az üresen érkező Santa Cruz pedig futtából bebelsőzte. A második félidő derekán már Paraguaynál volt az előny, egy hosszan előrevágott labdát Daniel Alves elrúghatott volna, de totojázott, Ortigoza megszerezte tőle, Santa Cruzhoz passzolta, aki az érkező Valdezt játszotta meg, és a cserecsatár úgy lőtt gólt, hogy a labda Júlio Césarról visszapattant a mellkasára, majd onnan a hálóba.

Vera akár a meccset is eldönthette volna, de lövés helyett önzetlenül passzolni akart, a társak azonban lemaradtak a labdáról. Úgy tűnt, Brazília pont nélkül marad, de a 90. percben Ganso perdítette tovább a labdát, a csereként beszállt Fred pedig kilőtte a jobb alsót, döntetlenre mentve a meccset. A barziloknak két forduló után ugyanúgy két pontjuk van, mint Paraguaynak, a selecao az utolsó körben Ecuadorral játszik.

Az állás:
1. Venezuela 4 pont
2. Brazília 2 (2-2)
Paraguay 2 (2-2)
4. Ecuador 1