Vágólapra másolva!
A Chiléhez közeli Mendoza városában rendezték a Copa América Uruguay-Chile találkozóját. Az argentin városba harmincezer chilei drukker zarándokolt el, hiába jelezték előre nekik, hogy már csak hatszáz jegy kapható.

A Copa América menetrendje

Valósággal megszállták Mendoza városát az Uruguay-Chile mérkőzésre érkező szurkolók. A chilei határhoz közeli településre mintegy harmincezren utaztak a szomszédos országból, és a legnagyobb határátkelő-helyen, a Cristo Redentornál található alagútnál huszonhárom kilométeres sor alakult ki.

A mérkőzés napján több incidens is volt a chilei drukkerek és a helyiek között. A jegyek forgalmazásával megbízott cég ugyan előre jelezte, hogy már csak hatszáz belépő maradt, mégis többezer chilei próbált meg jegyhez jutni.

Magán a meccsen térdsérülést szenvedett az uruguayiak csatára, Edinson Cavani. A támadó az első félidőben több rúgást is kapott, a második játékrészre már nem is tudott visszamenni a pályára. Az első vizsgálatok alapján Cavani térdszalag-húzódást szenvedett, és szinte biztosan kihagyja az utolsó, Mexikó elleni összecsapást. A találkozó 1-1-re végződött.

www.global-soccer.eu