Vágólapra másolva!
Megválhat az előző idényben kevés szerepet kapó Joe Cole-tól a Liverpool. Az angol válogatott középpályást a Hamburg vinné is, de a fizetését lényegesen csökkentené.

A Liverpool az elmúlt egy hónapban meglehetősen aktív volt a játékospiacon. Két középpályást is vett, ráadásul nem is olcsón: Jordan Henderson 18 millió euróba került, és Charlie Adamért is több mint nyolcmilliót adtak ki. Ebben a csapatrészben már nagyon sok játékos áll Kenny Dalglish rendelkezésére, így a vezetőség azt tervezi, hogy megválik pár olyantól, aki az előző idényben nem vált be.

Az egyik Joe Cole lehet, akit tavaly nyáron nagy reményekkel igazoltak. A válogatottat ingyen szerezték meg a Chelsea-től, viszont kifejezetten magas fizetést kapott (a hírek szerint heti százezer eurót keres). A teljesítménye azonban nem tükrözte a bérstruktúrában elfoglalt helyét: a bajnokságban mindössze kilenc alkalommal került be a kezdő tizenegybe, és csupán két gólt szerzett. Mindezek alapján nem meglepő, hogy megválnának tőle, azonban az érdeklődők számára a középpályás magas bére jelentős visszatartó tényező.

Angol lapértesülések szerint például a Hamburg szívesen leigazolná Cole-t, azonban csak abban az esetben, ha enged igényeiből, és megelégszik heti hatvanezer eurós fizetéssel. A német egyesület az elmúlt időszakban csak Ruud van Nistelrooy kedvéért tett kivételt, akinek a fizetése meghaladta a heti nyolcvanezer eurót.

További átigazolási hírek

Az Espanyol saját nevelésű védőjét, Raúl Rodríguezt a skót Rangers szemelte ki.

A Real Madrid középpályását, Esteban Granerót az Arsenallal hozták kapcsolatba.

Az AS Roma norvég balhátvédje, John Arne Riise a Fulhambe tart.

A Bologna érdeklődik az Olympique Marseille argentin védője, Gabriel Heinze iránt.

Az AC Milan fiatal középpályását, Rodney Strassert az 1. FC Köln szeretné kölcsönvenni.

www.global-soccer.eu