Vágólapra másolva!
Rósa Dénes büntetőből szerzett góljával 1-0-ra nyert a Ferencváros a Lokomotiv Moszkva 75. születésnapjára rendezett barátságos mérkőzésen - írta a klub honlapja. A találkozót huszonhárom helyi fradista is megnézte, Prukner Lászlónak tetszett, amit látott és hallott az orosz fővárosban.

A jereváni Európa Liga-selejtező után Moszkvában játszott barátságos mérkőzést a Fradi focicsapata. Az Aalesund elleni EL-meccsre készülő csapat az orosz fővárosban némi szerencsével győzött a labdát többet birtokoló és több helyzetet kidolgozó hazaiak ellen. Ranilovic kapusnak többször is bravúrral kellett védenie, Rósa ugyanakkor egy jogosan megítélt büntetőből lőtte be a győztes gólt.

"Mintegy nyolcezren látták a mérkőzést a helyszínen, ebből huszonhárom helyi magyar Fradi-szurkoló volt a vendégszektorban" - jelentette az FTC.hu.

Prukner László vezetőedző szerencsés győzelemről beszélt: "Személy szerint először vagyok Moszkvában, nyitott szemmel és füllel jártam, és tetszett, amit láttam és hallottam. A mérkőzésen szerencsénk volt, hiszen a hazaiak többet támadtak, jó csapat a Lokomotiv, ez egyértelmű. Nehéz héten vagyunk túl, nemrég még Jerevánban játszottunk, most Moszkvában vagyunk, csütörtökön pedig már újabb EL-meccs vár ránk otthon."


Barátságos mérkőzés:
Lokomotiv Moszkva - Ferencváros 0-1 (0-0)
Ferencváros:
Ranilovic - Csizmadia, Otten, Grúz, Junior - Maróti - Andrezinho, Rósa, Józsi - Oláh, Somalia
gól: Rósa (68., 11-es)
Cserék: Jova, Abdi, Pölöskey, Sváb, Fülöp, Rodenbücher, Balog, Felipe Felix, Morales