Vágólapra másolva!
Egy táskájában lévő banán miatt rövid időre őrizetbe vettek egy futballdrukkert a szibériai Novoszibirszk és a Jenyiszej Krasznojarszk orosz bajnoki mérkőzés előtt - adta hírül a Prejmer-liga hivatalos honlapja.

A Roberto Carlost ért inzultusok óta a banán rasszista jelképpé vált az orosz fociban, és bár sem a Novoszibirszknek, sem a Krasznojarszknask nincs színes bőrű játékosa, a szibériai szurkoló táskájában talált gyümölcs elég indok volt az őrizetbe vételhez.

"A szurkolónak írásban nyilatkoznia kellett arról, miért hozta be a banánt a stadionba, majd miután tájékoztatták róla, miylen következményei lehetnek, ha a pályára dobja, a rendőrök visszaengedték a helyére" - olvasható az orosz bajnokság weboldalán.

Márciusban a Zenit egyik szurkolója egy banánt akart Robert Carlos kezébe nyomni, majd júniusban a Krilja Szovjetov elleni meccsen a drukkerek ismét egy banánt dobtak az Anzsi Mahacskala brazil világbajnoka felé.

A második eset után az orosz rendőrség négy embert őrizetbe vett, a szövetség pedig a Zenitet és a Krilját is pénzbüntetéssel sújtotta.