Vágólapra másolva!
A Sturm Graz-Videoton Bajnokok Ligája-selejtezős párharc előtt még a magyar csapatot tartotta esélyesebbnek Farkas Balázs, a Videoton korábbi csapatkapitánya, ám a kétgólos vereség után már bravúr kell a továbbjutáshoz szerinte. A középpályás Szabics Imre gólját klasszis találatnak tartja, és nem érti, miért szidták a fehérvári drukkerek honfitársukat. Várhidi Péter szerint gyenge lábakon áll a Videoton-védelem, melynek négy tagja egyelőre négyfelé játszik.

Szerda este 2-0-ra kikapott a Videoton a Sturm Graztól a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, az első mérkőzésen. A Videoton korábbi csapatkapitánya, Farkas Balázs a mérkőzés előtt még hatvan-negyven százalékra adta volna a továbbjutási esélyeket a magyar csapat javára, de az eredmény ismeretében már másképp látja a helyzetet: "Az utolsó percben kapott gól nagyon nem tett jót, most már bravúr kell a továbbjutáshoz, a BL-főtáblához pedig óriási bravúr."

A csapattal bajnokságot és kupát nyerő középpályás szerint az új edző, Paulo Sousa munkájáról az eredmények beszélnek majd, egyelőre felelőtlenség volna bármit is megállapítani róla.

A korábbi Videoton-edző, Várhidi Péter a meccs után sem tartja jobbnak az osztrákokat: "Abszolút nem érzem jobb csapatnak a Sturmot, kapkodós futballt játszott, csak Szabics, és talán a második gólt szerző Kienast nemzetközi szintű játékos. A Videoton koncentráltan, szervezetten játszott, sok labdát szerzett a középpályán, így nem hárult nagy feladat a védőkre. Úgy éreztem, ha valamelyik csapat gólt rúg, a Videoton lesz az."

A volt szövetségi kapitány várakozásai ellenére mégsem magyar győzelmet hozott a folytatás: "A második félidőben a Sturm erőfölénybe került a középpályán, és akkor kiütközött, hogy gyenge lábakon áll a Videoton-védelem. A Lipták, Horváth kettős nem igazán érti meg egymást, az első gólban mindketten benne voltak, ahogy a bal oldali védő, Héctor Sánchez is."

A Videotonnal a nyáron szerződést bontó Farkasnak az eredmény mellett az sem tetszett a szerda esti meccsen, hogy a vendégszurkolók megtalálták a Sturm magyar légiósát, Szabics Imrét: "Volt hasonló élményünk egy Újpest-Sturmon, ahol szintén kapott hideget-meleget. Már azt sem lehetett megérteni, bár elfogadni talán valamennyire igen a Fradi-Újpest ellentét miatt (Szabics ferencvárosi nevelésű játékos - a szerk). Éppen, hogy tisztelni kellene a honfitársunkat. Összességében ez nagyon rosszul nézett ki, más nemzeteknél ezt nem tudom elképzelni."

Elek Ákos szerint Szabics kézzel vette le a labdát a gólja előtt, Farkas viszont egészen más véleményen van: "Az a megoldás a labdaátvételtől kezdve a cselen át a befejezésig klasszis megoldás volt. Nyilván a magyar csapatnak szurkolva nem kell örülni ennek a gólnak, de ha például a válogatottra gondolunk, nagyon is jó, hogy van csatárunk, aki tud ilyen gólt lőni."

Várhidi elismerte Szabics klasszis teljesítményét, de megjegyezte: "Én megölöm a védőmet, ha ilyet csinál: nem kerülhet földre, és nem veszthet el így párharcot. Szabics erőszakos csatár, és ezt az adottságát jól is használja ki, ezt meg is tapasztalhattuk a góljánál. Kilencven percen keresztül figyelni kell rá."

A jelenleg a Szigetszenmiklós csapatát irányító szakember szerint még van remény a Videoton továbbjutására: "Bosszantó a második kapott gól, mert 1-0-nál nem éreztem ledolgozhatatlannak a hátrányt. Így már nagyon nehéz lesz, a kérdés, hogyan rakják össze a védelmet, mert a négy játékos négyfelé játszik, nincsenek összeszokva, ami a Bajnokok Ligája selejtezőjében alapkövetelmény lenne. Ha tippelnem kell, 35 százalék esélyt adok a Vidinek, semmiképp nem szabad feladni, és ami egyértelmű: nem lehet gólt kapni."