Társoldalunk:

A MU-t is megjárt csatár nem érzi visszalépésnek a Videotont

2011.07.18. 17:54

Rendszeres játéklehetőségben reménykedik és kiugrási esélyt lát székesfehérvári szerepvállalásában a magyar bajnok Videoton új csatára, a hivatalosan hétfőn bemutatott portugál Evandro Brandao, aki három évre írt alá.

Az angolai származású futballista első fehérvári edzése után elmondta, bár korábban volt már a Manchester United és a Benfica játékosa is, nem érzi visszalépésnek, hogy most Magyarországra szerződött.

"Nem tudtam, hogy mire számíthatok a Videotonnál, de rendkívül jók az első benyomásaim, remek labdarúgók szerepelnek itt, akik azonnal a segítségemre voltak" - fogalmazott az 1991 májusában született támadó.

"Már az a tényező, hogy egy aranyérmes csapathoz jöttem, elegendő motiváció volt. Mindemellett Paulo Sousa vezetőedző személyesen győzött meg arról, hogy a fejlődésem érdekében érdemes idejönnöm, ráadásul, nem mellékesen a nemzetközi kupában is szerepelhetek."

Brandao legutóbb a portugál harmadik ligában szereplő Gondomar együttesében futballozott, és 12 meccsen 10 gólt szerzett. A játékos gyorsnak, erősnek tartja magát, aki pontosan érkezik a beadásokra és jól fejel, ugyanakkor a felnőttek között még rutint kell szereznie.

Ha a Videoton szerdán Székesfehérváron ledolgozza kétgólos hátrányát az osztrák Sturm Grazcal szemben a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, és továbbjut, akkor a portugál csatár a következő körben akár már pályára is léphet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK