Vágólapra másolva!
Miután nem kaphatta meg tehermentesen a klub tulajdonjogát, a Nyíregyháza Spartacus edzője, és kisebbségi tulajdonosa, Brekk János jelezte, nem vállal tovább szerepet az NB II-es labdarúgócsapatnál. Az új tulajdonos a Vasas élvonalbeli csapatát is működtető Híd Akvizíciós Zrt. lesz.

"Mikor a klub többségi tulajdonosa bejelentette, hogy július 1. után nem működteti tovább a csapatot, és tulajdonrészét eladja, akkor felmerült annak a veszélye is, hogy megszűnhet a profi labdarúgás Nyíregyházán. Ezért ajánlatot tettem a többségi tulajdonosnak" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a kisebbségi tulajdonos, Brekk János, aki július 7-e óta edzőként is vezette a Nyíregyháza Spartacus felkészülését.

"Az ajánlat lényege az volt, hogy ha tehermentesen megkapom a klub tulajdonjogát, akkor elvállalom a működtetését. Elképzelésem az volt, hogy megyei vállalkozókat állítok magam mellé, és velük együtt biztosítjuk a működést, hogy életben maradjon a profi foci. Több vállalkozót megkerestem, tőlük szóbeli ígéretet kaptam, hogy támogatnak, és a működtetés terhéből is részt vállalnak. Néhány nap után azonban fordulatot vett a dolog, és kiderült, hogy a Híd Akvizíciós Zrt. vásárolja meg a klub kilencven százalékát. Ez egy új helyzetet jelentett, így néhány napig tájékozódnom kellett" - írta közleményében.

Brekk úgy vélte, az új felállásban és tulajdonosi szerkezetben sok az ismeretlen tényező, ráadásul mivel nincs aláírt szerződés a működtetést jelentősen befolyásoló tulajdonrész eladásáról, képtelenség meghatározni a klub stratégiáját, valamint céljait. "Ezért úgy döntöttem, nem vállalok szerepet a Nyíregyháza Spartacus FC működtetésében és az egyesület szakmai munkájában" - zárta sorait a tulajdonos-edző.

Faragó Attilát, a Híd Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója, a Vasas főtulajdonosa a Szabolcs Online-nak úgy nyilatkozott, nem igazán lepte meg Brekk döntése.

"Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egyébként is várt volna ránk egy komolyabb beszélgetés, hiszen azért hétpontos előnyből harmadik helyen zárni egy tavaszi szezont azért magyarázatra szorul. Egyénként sem szerencsés az, ha a tulajdonosi kör tagja egyben edzői munkát is végez" - mondta, hozzátéve, modern, dinamikus szakmai vezetőt képzel el a csapat élén.

"Ami a játékoskeret kialakítását illeti, ennek megfelelően tervezzük, és a Vasashoz egyébként is úgy igazoltunk, hogy akik az élvonalbeli együtteshez még nem férnek oda, azok Nyíregyházán kapnának lehetőséget. Terveim szerint szerdán, de legkésőbb csütörtökön Nyíregyházára utazom, és akkor mindent tisztázunk" - tette hozzá Faragó.

A keddi edzéseket a klub korábbi kiváló játékosa, Szatke Zoltán vezette, aki sajnálta a történteket. "Az élet nem áll meg, a játékosoknak edzeni kell, és mindannyian várjuk, hogy mihamarabb személyesen is találkozzunk Faragó úrral, és tőle tudjuk meg, hogyan alakul a klub, a csapat jövője" - nyilatkozta.