Vágólapra másolva!
Végh Zoltán nem kapott új szerződést a Vasastól, így előfordulhat, hogy - 569 NB I-es mérkőzést követően - nem szerepel többé az élvonalban. A meccsrekord kapus a Blikknek azt mondta, hogy már nem akar sehol védeni, az NSO-nak viszont úgy fogalmazott: nem mondta ki, hogy visszavonul.

"Nem így terveztem a befejezést, szívesen álltam volna még egy évig a csapat rendelkezésére, de nem kaptam újabb szerződést" - mondta a Blikk című napilapnak a negyvenéves kapus, aki az NB I-ben 569 mérkőzésen szerepelt, és ezzel ő tartja a rekordot.

"Sajnos az utóbbi hónapok nem úgy alakultak, ahogyan szerettem volna, többször is megsérültem, legutóbb a derekam állt be" - tette hozzá a huszonötszörös válogatott futballista.

A legtöbbször, 181-szer az MTK-ban szereplő Véghet télen fáradásos bokatöréssel kezelték, ekkor a 36 éves Németh Gábor került be a Vasas kapujába. Május 20-án aztán a Kecskemét ellen ismét Végh védett, akinek meglehet, az volt az utolsó élvonalbeli találkozója.

"Lezártam pályafutásomat, már nem akarok sehol sem védeni, legfeljebb amatőrszinten, kedvtelésből. A sportágtól azonban nem szeretnék elszakadni, megvan a kapusedzői licencem, gyerekekkel kívánok foglalkozni" - idézte a kapust a Blikk, az NSO.hu weboldalnak viszont már árnyaltabban fogalmazott. "Nem mondtam ki, hogy visszavonulok, nem szeretek ilyesmit meggondolatlanul eldönteni, pillanatnyilag keresem azt az utat, amelyik a legmegfelelőbb számomra."

Erdős László, a Vasas ügyvezető igazgatója a Blikknek a fiatalítási szándékkal indokolta, hogy a csapat nem marasztalta a kapust. "Véghnek június 30-án lejárt a szerződése, amelyet nem hosszabbítottunk meg, mert inkább a fiataloknak szavaztunk bizalmat. Zolira az utánpótlással foglalkozó edzők között számítunk."

Az ügyvezető szerint előfordulhat, hogy a Vasas a Roma elleni, augusztus 3-ai, centenáriumi gálameccsen búcsúztatja Végh Zoltánt.

A fővárosi csapatnál jelenleg a friss szerzemény, a 24 éves montenegrói Ivan Janjusevic az első számú kapus, bár lehet, hogy nem sokáig, hiszen a pénteki NB I-es nyitómeccsen öt gólt kapott Debrecenben. A cserekapus a 21 éves Halasi Péter, de bevethető a 20 éves Tulipán Ákos is.