Vágólapra másolva!
Még soha nem fordult elő a Bajnokcsapatok Európa Kupájában vagy a Bajnokok Ligájában, hogy egy magyar csapat kétgólos hátrányból fordítva továbbjusson, a Videoton erre készül a Sturm Graz elleni BL-selejtezőben.

"Tudom, hogyan lehet hátrányból kiharcolni a továbbjutást, és minden erőmmel azon leszek, hogy ezt a fehérvári játékosoknak átadjam" - mondta a klub honlapján Paulo Sousa.

A magyar bajnok portugál vezetőedzője, aki 1996-ban még játékosként úgy verte ki a Juventusszal a Real Madridot, hogy az első meccsen a spanyolok 1-0-ra nyertek a Bernabeuban, hasonló bravúrra készül most is.

A szerdán, 20.30-kor kezdődő mérkőzésen 0-2-ről indul a Videoton, utoljára pedig 13 évvel ezelőtt, 1998-ban fordult elő magyar csapattal az, hogy hátrányból fordítva tovább tudjon jutni, akkor az Újpest a moldáv Zimbru Kisinyov ellen az 1-0-s idegenbeli vereség után hazai pályán 3-1-re győzött.

A Videoton-Sturm párharchoz hasonló volt a forgatókönyve a Fenerbahce és az MTK BL-selejtezőjének 2008-ban, a török együttes hazai pályán 2-0-ra nyert, mint most az osztrákok, a visszavágón azonban 5-0-val átgázolt a Hungária körúton a magyar bajnokon.