Vágólapra másolva!
A De Telegraaf szerint az Argentin Labdarúgó Szövetség már felvette a kapcsolatot Louis van Gaallal, hogy vállalja el a dél-amerikai válogatott irányítását. A napilap úgy tudja, a sikerek mellett azért eshet a választás a holland szakemberre, mert dolgozott Barcelonában, így nem lennének nyelvi nehézségei sem. Az eddigi szövetségi kapitány, Sergio Batista a Copa-kudarc után távozott.

"A nemzeti együtteseket felügyelő bizottság úgy döntött, hogy megszünteti Sergio Batista szerződését" - közölte Ernesto Cherquis Bialo, az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) szóvivője kedden.

Bialo bejelentette, az argentin válogatott lemondta az augusztus 10-i, bukaresti fellépését is. Az argentin sportnapilap, az Olé internetes kiadása szerint a románok már jelezték is, kártérítést kérnek, hiszen elővételben 38 ezer jegyet eladtak az összecsapásra. "Ha kell, a FIFA-nál keressük az igazunkat, és kártérítést követelünk" - nyilatkozta Mircea Sandu, a román szövetség elnöke.

Hogy ki lehet Batista utódja, egyelőre nem tudni, a helyi lapok több nevet is bedobtak a köztudatba. A La Razón szerint az már biztos, hogy a szurkolók által kedvelt Carlos Bianchi nem lesz argentin kapitány. Ezt erősítette meg a szövetség szóvivője, Ernesto Cherquis Bialo is, aki a lapnak úgy nyilatkozott, a Vélez és a Boca egykori sikeredzője fel sem merült utódként.

Befutó lehet viszont állítólag Alejandro Sabella, aki korábban, Daniel Passarella kapitánysága alatt pályaedzőként dolgozott, míg az Estudiantes szakvezetőjeként 2009-ben megnyerte a Libertadores-kupát.

Esélyes még a paraguayiak sikerkapitánya, Gerardo Martino is, míg a holland De Telegraaf úgy tudja, az argentin szövetség már felvette a kapcsolatot Louis van Gaallal, a Bayern Münchentől távozó szakemberrel. Van Gaal mellett a lap szerint nemcsak sikerei szólnak, hanem az is, hogy dolgozott a spanyol Barcelonánál, így talán nyelvi nehézségei sem lennének.

Közben a sajtó megkérdőjelezte Julio Humberto Grondona elnök hozzáértését is, célozva arra, hogy amíg 1974 és 2004 között mindössze öt edző volt - César Luis Menotti 1974-82; Carlos Bilardo 1983-90, Alfio Basile 1991-94, Daniel Passarella 1994-98, Marcelo Bielsa 1999-04 -, addig a válogatott két vb-elsőséget és egy vb-ezüstöt nyert. 2004 óta azonban José Pekerman, Alfio Basile, Diego Maradona és Sergio Batista sem kapott elég időt a bizonyításra, el is maradtak a sikerek.

Batista a tavalyi világbajnokság után vette át Diego Maradonától az irányítást, szerződése a 2014-es vb-selejtezők végéig szólt.