Társoldalunk:

Dzsudzsákért még a Debrecen is kaphat 140 millió forintot

2011.07.26. 17:54

Nevelési költségtérítés illeti meg a Debrecent Dzsudzsák Balázs átigazolásáért, így a labdarúgócsapat 450-500 ezer eurót, mintegy 120-140 millió forintot vár az Anzsi Mahalacskától, nyilatkozta Szima Gábor, a klub elnöke és tulajdonosa.

Miután a Debrecen egykori játékosa, Dzsudzsák Balázs a holland PSV-től az orosz bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala együttesébe igazolt, a magyar klub az átigazolási összegből nevelési költségtérítésben részesül, nyilatkozta Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke.

"A nemzetközi átigazolási szabályzat rögzíti, hogy az a klub, amely egy játékost 12-23 éves kora között nevelt, nevelési költségtérítésre jogosult" - mondta Szima Gábor a klub hivatalos honlapján.

"Dzsudzsák Balázs 13 éves korától 21 éves koráig volt a DVSC játékosa, erre az időszakra klubunkat megilleti a nevelési költségtérítés, mint ahogy a PSV-t is, ahol 21 és 23 éves kora között futballozott, de még a Nyíradonynak is jár bevétel, mivel a játékos 12 és 13 éves kora között ott nevelkedett. A Mahalacskának az átigazolás megtörténte után 30 napja van arra, hogy a nevelési költségtérítést megfizesse. Bár egyelőre nem tudjuk a pontos vételárat, de számításaink szerint a DVSC-t körülbelül 450-500 ezer euró illeti meg."