Vágólapra másolva!
A világbajnoki selejtezőcsoportok szombati kisorsolása után Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szakvezetője úgy véli, hogy Törökország lehet a legnagyobb riválisuk a magyarokat is magában foglaló D csoportban.

"A csoportunkba három nagy futballnemzet is bekerült: Románia, Magyarország és Törökország. Azt hiszem, közülük jelenleg a törökök a legmagasabban jegyzettek, ők lesznek a legnehezebb ellenfelek. A közelmúltban játszottunk velük egy barátságos meccset, és ugyan 1-0-ra nyertünk, de nagyon kemény mérkőzés volt" - fogalmazott a nemzetközi szövetség honlapjának nyilatkozva a holland kapitány.

A törököket irányító Guus Hiddink magabiztosan tekint a küzdelmek elé. "Bízom magunkban. A csapatunk a megújulás fázisában van, egy év múlva már tapasztaltabb lesz, mint most. Akkor már képesek leszünk arra, hogy a hollandokkal megharcoljunk az első helyért" - mondta a szintén holland tréner.

A legfrissebb FIFA-világranglistán 47. magyarok ellenfele a holland (2.), a török (24.) és a román (53.) csapat mellett az észt (79.) és az andorrai (203.) válogatott lesz a 2014-es, brazíliai vb selejtezőjében.

Az 53 európai együttest nyolc hat- és egy ötcsapatos selejtezőcsoportra osztották. A csoportok győztesei egyenes ágon kijutnak a vb-re, a fennmaradó négy helyért pedig a nyolc legjobb második rájátszásban küzd majd meg.

A selejtezők hivatalosan 2012. szeptember 7-én rajtolnak.