Vágólapra másolva!
A német kupa első fordulójával a topligákban is elkezdődött az új idény, de álomcsapatunkban azért még mindig az európai kupák selejtezőin kiemelkedő teljesítményt nyújtott játékosok dominálnak. A védelembe pedig Vanczák Vilmos is beverekedte magát.

Kapus:
Dennys Lamczyk (német, Essen): A német kupa első fordulójában rengeteg mérkőzést rendeztek, és rögtön az első találkozó nagy izgalmakat hozott. A Rot-Weiss Essen végül büntetőkkel búcsúztatta az Union Berlint, köszönhetően annak, hogy Lamczyk két tizenegyest is kivédett.

Hátvédek:
Vanczák Vilmos (magyar, Sion): A védő a válogatottban játszott már belső védőként, illetve a jobb és bal oldalon is, a hét végén a Neuchatel Xamax elleni 3-0-ra megnyert bajnokin a védelem jobb oldalán kapott helyet, és ennek örömére két gólt is szerzett.

Sölvi Ottesen (izlandi, FC Köbenhavn): A dán bajnokcsapat már a negyedik percben vezetést szerzett a BL selejtezőjében az ír Shamrock Rovers ellen, de a jó rajtot nem követte újabb gól. Ez persze semmit sem von le a gólt szerző Ottesen érdemeiből, főleg, hogy a koppenhágaiak megúszták kapott találat nélkül ezt a meccset, és a hét végi bajnokit is.

Ibrahim Kas (török, Bursaspor): Miközben még mindig nem tudni, hogy a török bundabotránynak mi lesz a vége, a csapatoknak pályára kellett lépniük az európai kupákban. A Bursaspor a fehérorosz Gomelt fogadta, és hogy nyerni tudott, az a középhátvéd Kasnak volt köszönhető, aki első mérkőzésén a csapat színeiben rögtön győztes találatot ért el.

Tim de Cler (holland, AEK Larnaca): A 32 esztendős balhátvéd karrierje csúcsán rendszeresen szerepelt a holland válogatottban, az utóbbi időben azonban eltűnt a közvélemény elől. A nyáron aztán aláírt a ciprusi AEK Larnacához, amelynek színeiben első meccsén, a cseh Mladá Boleslav elleni Európa Liga-találkozón rögtön be is talált.


Középpályások:
Jonathan Pitroipa (Burkina Fasó-i, Rennes): A francia klub másfél héttel a bajnoki rajt előtt már tétmeccset játszott, az Európa Ligában a grúz Metalurg Rusztavi ellen simán nyert idegenben 5-1-re. A gólok közül kettőt a nyáron a Hamburgtól megvett középpályás, Pitroipa ért el, aki ennél jobb debütálást valószínűleg elképzelni sem tudott.

Pablo García (uruguayi, PAOK Szaloniki): A keménységéről híres védekező középpályás egykoron megjárta az AC Milant és a Real Madridot is, de már három éve Görögországban futballozik, ahol rendkívül elégedettek vele. Nem csoda, ha olyan pazar szabadrúgásgólokat szerez, mint a Valerenga elleni EL-selejtezőn.

Sammir (brazil, Dinamo Zagreb): A horvát bajnokcsapat jó úton halad afelé, hogy bejusson a BL-be, a selejtező harmadik körének első meccsén idegenben verte 2-1-re a Helsingin JK-t. A második gólt a brazil karmester, Sammir érte el, aki a hét végén a Cibalia Vinkovci ellen is eredményes volt.

Ronaldinho (brazil, Flamengo): Kevesen gondolták volna, hogy a kezdeti gyengélkedések után a Milantól hazatért klasszis ismét bombaformába kerülhet, de az utóbbi időben Ronaldinho remekel a Flamengóban. A múlt héten előbb mesterhármast ért el a Santos ellen, majd a Gremio ellen is betalált.

Forrás: AFP/Vanderlei Almeida
Mostanában gyakran látott pillanat: Ronaldinho gólja után ünnepel

Csatárok:
Daniel Frahn (német, RB Leipzig): A német kupa első körében több élvonalbeli együttes is elvérzett, a Wolfsburg például harmadosztályú lipcsei ellenfelétől kapott ki. A találkozó hőse a hazaiak támadója, Frahn volt, aki egy félidő alatt mesterhármast ért el.

Léonard Kweuke (kameruni, Sparta Praha): A prágai csapat már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást az Európa Ligában a bosnyák FK Szarajevo ellen, és az 5-0-s diadalból Kweuke mesterhármassal vette ki a részét - majd a csatár a hét végén a Ceské Budejovice elleni bajnokin is gólt szerzett.

www.global-soccer.eu