Vágólapra másolva!
Sikerült peren kívül megegyeznie Raymond Domenechnek a Francia Labdarúgó Szövetséggel (FFF), így a volt szövetségi kapitány 975 ezer euróval lesz gazdagabb.

A tavalyi, dél-afrikai világbajnokság után előbb kapitányi, majd az FFF-ben betöltött technikai tanácsadói posztjáról is menesztett Domenech eredetileg 2,9 millió eurót követelt.

A mostani megállapodás értelmében az edző 575 ezer eurót kap végkielégítésként a szövetségben eltöltött 17 évi munkaviszony alapján, és további 400 ezret kártérítésként a felmondások miatt.

Az akkori indoklás szerint a szakembernek azért kellett távoznia, mert helytelenül járt el a vb-n Nicolas Anelka hazaküldésével, illetve a játékosok azt követő sztrájkjánál, továbbá nem fogott kezet a dél-afrikaiak elleni csoportmeccs után kollégájával, a riválist irányító Carlos Alberto Parreirával.

A tréner ügyvédje korábban azt állította: úgy érzik, védencét egyedüli bűnbaknak tette meg a szövetség azért, amiért a csapat a csoport utolsó helyén zárva esett ki a dél-afrikai vb-n.