Vágólapra másolva!
A hazai 1-1 után Skóciában súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett a Paks csapata a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójának visszavágóján, így elbúcsúzott a sorozattól.

EL-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Hearts (skót) - Paks 4-1 (2-0)
Edinburgh, 12 ezer néző
v.: Robert Malek (lengyel)
Hearts: Kello - McGowan, Mrowiec, Zaliukas (Hamill, 46.), Grainger - Black, Jónsson, Stevenson, Driver (Skácel, 63.), Templeton - Elliott (Sutton, 12.)
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Báló - Bartha, Böde, Sipeki, Sifter - Kiss T. (Montvai, 79.), Magasföldi (Csehi, 54.)
gól: Stevenson (34., 45+1.), Driver (50.), Skácel (75.), illetve Böde (89.)
sárga lap: Éger (9.), Bartha (28.)
továbbjutott: a Hearts 5-2-es összesítéssel.

Kölcsönös puhatolózással, erőfelméréssel indult a mérkőzés, a játék nagyrészt a mezőnyben folyt, de mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A vezetést a Hearts szerezte meg egy szöglet után, Stevenson fejesével, ráadásul a félidő utolsó percében a skótok középpályása ismét betalált, ezzel szinte lehetetlen feladat elé állítva a magyar együttest.

A második játékrészben öt perc után - bár nem kezdett rosszul a Paks - ismét a hazaiak voltak eredményesek, majd egy kicsit megélénkült a Tolna-megyeiek játéka, 15 perccel a lefújás előtt azonban újra a Hearts szerzett gólt, végleg eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát. Böde gólja csak a szépségtapasz volt a Paks számára.

A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Tolna megyei csapat búcsúja azt is jelenti, hogy a 2011/12-es szezon további részében egyetlen magyar csapat sem lesz érdekelt a nemzetközi kupaporondon.

Élő közvetítés
Első félidő:

A hazaiaknál a fehérvári mérkőzéshez képest több változás is történt, Hamill és Sutton csak a kispadon kapott helyet, a sérült ugandai Obua még ott sem. A paksiaknál visszakerült a kezdőbe az odavágót eltiltás miatt kihagyó Éger, ezúttal Vayer nem léphet pályára két sárga lapja miatt. Csehi, Montvai és Hrepka is csak a kispadon kapott helyet.

A hazai csapat kezdte a mérkőzést, de az első lövést a Paks eresztette meg: a 6. percben Böde 18 méteres, jobblábas kísérlete vétette el a célt. Három perccel később Éger kapott sárgát, mert szabálytalankodott Elliottal, akit ápolni kellett.

Az első hazai lövés Stevenson nevéhez fűződött, de 15 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 12. percben Báló nagy bedobását Böde közelről a kapu fölé bólintotta. Közben kényszerű csere a Heartsnál: Elliott helyére Sutton érkezett.

Bátran játszott a Paks, Stevenson fejesét követően a 18. percben előbb Magasföldi csúnyán a kapu fölé lőtt, három perccel későbbi újabb próbálkozását önfeláldozó bevetődéssel blokkolta Grainger.

A 24. percben nagy tűzijátékot élt túl a Paks, Stevenson lövését Éger blokkolta, Templeton ismétlése Fioláról vágódott le, végül Black oldotta meg a helyzetet azzal, hogy a léc fölé bombázott.

A 28. percben Bartha is besárgult, a lengyel játékvezető ezzel díjazta a magyar játékos műesését.

A 34. percben vezetést szezrett a hazai csapat: Grainger jobb oldali szögletét követően Stevenson úgy fejelt kapura, hogy a földre bólintott labda meglepte Csernyánszki kapust, így nem tudott hárítani (1-0). Három perccel később Graninger kevéssel kerülte el a bal sarkot.

A 45. percben Sipeki lőtt kapu mellé, de ezzel sajnos nem volt még vége: a ráadás egy percében egy lepattanó labdát Stevenson az ötös bal sarkáról a kapuba lőtt (2-0).

Az első félidőben ugyan a lövések aránya (7:5) kiegyenlített játékra utalt, ám a 71:29 százalékos labdabirtoklási arány mutatta, a Hearts többet tett a vezetés megszerzéséért, mint a magyar együttes.

Második félidő:

Szünet után előbb majdnem Böde talált be, de az 50. percben folytatódott a hazai diadalmenet: Sutton passzát Driver váltotta gólra (3-0). Az 54. percben Magasföldit Csehi váltotta.

Úgy tűnik, három skót gól kellett ahhoz, hogy a Paks futballozni kezdjen. A 63. percben Sifter csúsztatását Csehi rosszul találta el, majd három perc múlva az első magyar szögletet követően Bartha lövése akadt el a védőkben.

A 68. percben Báló beadását Böde a lécre fejelte, öt perccel később ismét ő került helyzetbe, de hiába tört egyedül kapura, lövését Kello bravúrral védte.

Ahogy lenni szokott, a kihagyott helyzetekért drágán megfizetett a Paks, a 75. percben Hamill lövését Csernyánszki maga elé ütötte, a csereként beállt Skácel pedig közelről nem hibázott (4-0).

A 86. percben Sipeki 18 méteres lövése ment kapu fölé. Az utolsó előtti percben sikerült a szépítés, Heffler kapu elé csavart szabadrúgására Böde mozdult jó ütemben és mindenkit megelőzve a kapuba fejelt (4-1).

Az eredmény már nem változott, a Paks 5-2-es összesítéssel kiesett. A kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Tolna megyei csapat búcsúja azt is jelenti, hogy a 2011/12-es szezon további részében egyetlen magyar csapat sem lesz érdekelt a nemzetközi kupaporondon.