Vágólapra másolva!
Harminc napra, szeptember 5-ig előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság a sajtóban az Újpest FC tulajdonosaként emlegetett Tolnai Sándort, és két gyanúsított társát.

Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy hévízi szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok, fiktív számlák miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint mintegy 2 milliárd 300 millió forint, amelyet az ügyészség már zárolt is.

Tolnai Sándort, akit a sportsajtóban az Újpest tulajdonosaként emlegetnek, kedden különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás vádjával állította elő a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség, a meghallgatás végén elrendelték őrizetbe vételét, és az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásba helyezését. A bíróság ezt pénteken el is rendelte.

Azt korábban Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az [origo] érdeklődésére megerősítette, az ügy nem érinti az üzletember újpesti futballban vállalt szerepét.