Vágólapra másolva!
Kitették a Ferencváros labdarúgócsapatának keretéből Liban Abdit és Andrezinhót - ezt Kubatov Gábor jelentette be a Facebook-oldalán. Az FTC elnöke szerint a két játékos nem értette meg a Ferencváros örök törvényét.

"Nehéz döntést hozott az FTC vezetősége. A csapat meghatározó játékosainak egyetértésével Liban Abdit, és Andrezinhót a csapat első keretéből felfüggesztette, egyúttal kérte az őket képviselő menedzsereket, hogy rövid időn belül keressenek nekik új csapatot. A döntést nehezítette, hogy tehetséges, meccseket eldönteni tudó labdarúgókról van szó, akik azonban nem értették meg a Ferencváros örök törvényét, mely az erkölcs, erő, egyetértésen alapszik" - írta Kubatov.

A hírt megerősítette az [origo]-nak Prukner László vezetőedző. "Én csak a dolog szakmai részével foglalkozom, így azt elmondhatom, hogy jelen pillanatban Liban Abdi és Andrezinho nem látogathatják az edzéseket."

A szurkolók körében elterjedt az a hír, hogy Liban Abdi az egyik edzésen összeverekedett csatártársával, Oláh Lóránttal, de Prukner László szerint ez nem igaz.

A vezetőedző továbbá elmondta, hogy egyébként is szerettek volna még játékost igazolni, de így még fontosabbá vált az erősítés. "Bízunk azokban, akik jelenleg a keretet alkotják, de van még arra esély, hogy érkezzenek játékosok, persze nem mindenáron. Kizárólag akkor igazolunk, ha minőségi játékossal tudunk erősíteni."

Andrezinho a Facebookon reagált a történtekre: "Barátaim, 2012-ig van szerződésem a klubbal, jól vagyok, és bármikor kész vagyok játszani. Az, hogy elhagyjam a Ferencvárost, ahogy látjátok, nem az én döntésem volt."