Vágólapra másolva!
A Debrecen 2-1-re legyőzte a címvédő Videotont a labdarúgó NB I 5. fordulójának vasárnapi rangadóján, így továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a tabellát.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
DVSC-TEVA - Videoton FC 2-1 (1-1)
Debrecen, 10.000 néző, v.: Kassai
DVSC: Novakovic - Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut - Bódi (Spitzmüller, 65.), Szakály P., Ramos, Rezes (Yannick, a szünetben) - Kulcsár (Szilágyi, 86.) , Nikolic
Videoton: Tujvel - Brachi, Vaskó, Lipták (Vasiljevic, 85.), Horváth G. - Mitrovic, Sándor (Nikolics, 79.), Elek - Gosztonyi (Nagy D., 57.), Brandao - Alves
gól: Kulcsár (3.), Ramos (47.), illetve Novakovic (41., öngól)
sárga lap: Korhut (31.), Bódi (34.), illetve Vaskó (38.), Alves (42.), Lipták (74.), Mitrovic (84.)

Már az első percektől kezdve kemény, nyíltsisakos küzdelem folyt a pályán, a felek nem kímélték egymást és magukat sem. Kulcsár hamar vezetést szerzett a hazaiaknak egy pompás emeléssel, ami után inkább a Videoton volt aktívabb a mezőnyben és egy akció végén szerencsés öngóllal egyenlített a címvédő.

Ramos bombagóljával a második félidőben is villámrajtot vett a Debrecen. A folytatásban sem csökkent az iram, a két együttes látványos, küzdelmes csatájából a helyzeteit jobban kihasználó hazaiak kerültek ki győztesen. A látottak alapján a döntetlen igazságosabb lett volna.

Kondás Elemér szerint a csapatmunkának köszönheti a Loki az újabb győzelmet. "Nagyot küzdöttek a játékosaim, egymást felülmúlva és egymást segítve harcoltak a győzelemért. Nagyon fontos három pontot szereztünk" - nyilatkozta a Debrecen edzője a meccset közvetítő Magyar Televíziónak.

Paulo Sousa, a Videoton edzője szerint a jobb helyzetkihasználás döntött. "Mi alakítottunk ki több a helyzetet, a Debrecen pedig a két lehetőségét ólra váltotta. Egyelőre nem megy idegenben, de a csapat mentális hozzáállásával meg voltam elégedve."