Vágólapra másolva!
Felmentették a munkavégzés alól Komjáti Andrást, a Vasas-Híd labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, helyette az angyalföldi gárda hétfő délutáni edzését már a horvát Marijan Vlak tartja. Segítője Urbán Flórián lesz.

Az angyalföldi együttes a bajnokság első fordulójában a Debrecentől, majd a Pécstől és a Budapest Honvédtól is vereséget szenvedett, bő egy hete gólnélküli döntetlent ért el hazai pályán a Haladás Sopron Bank ellen, legutóbb, szombaton pedig kikapott Győrben.

Így öt forduló után egy ponttal, 5-14-es gólkülönbséggel 15. a tabellán.

A szombati győri vereség után Gelei József, a Vasas kommunikációs igazgatója még azt mondta: "Ez a meccs még ha játékban jobban is sikerült, mint az elmúlt hetek mérkőzései, eredményben nem mutatkozott meg, így napirenden van az edzőkérdés."

"A gyenge bajnoki rajt miatt valószínűsíthető volt a váltás, a tulajdonosi kör úgy vélte, a csapat sokkal erősebb annál, amit az eddigi eredmények mutattak. Csak Marijan Vlakkal tárgyalt a vezetés, ő volt az első számú jelölt, éppen azért, mert a sok délszláv játékossal talán ő megtalálja a közös hangot, és fel tudja rázni a társaságot. Egyelőre szerződést nem kötöttünk vele, mert Komjáti Andrással nem született megegyezés, őt egyelőre felfüggesztették a munkavégzés alól. Ha az ő ügye elrendeződik, utána szerződhetünk az új edzővel" - mondta az [origo] megkeresésére.

Forrás: MTI/Kertész Gábor

Kérdésünkre, volt-e másik jelölt, egyfajta B terv, Gelei csak annyit jegyzett meg, olvasta a pletykákat Mészöly Géza esetleges szerződtetésével kapcsolatban, de ennek semmi valóságalapja nem volt.

Marijan Vlak 1999-ben dolgozott már az ezüstérmes Ferencvárosnál, majd a 2006-2007-es szezonban az FC Fehérvárt irányította. A Vasasnál munkáját a legutóbb a REAC utánpótlásánál dolgozó Urbán Flórián segíti.

Az NB I idei edzőváltásai:
2011. augusztus 10.: Újpest, Mészöly Géza helyett Zoran Spisljak
2011. augusztus 15.: Vasas-Híd, Komjáti András helyett Marijan Vlak