Vágólapra másolva!
Sértőnek tartja magát a feltételezést is Egervári Sándor, hogy azért nem hívná be Feczesin Róbertet a nemzeti csapat keretébe, mert esetleges góljai után nem hagyhatná ki a Brescia csatárát. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, a jelenlegi keretben azok vannak, akik erre a legalkalmasabbak.

"Minden játékosnak az a célja, hogy a válogatott tagja legyen, az, hogy ki kerül oda, meghívásos alapon dől el, ez a mindenkori kapitány feladata. Neki kell felállítania az értékrendet, amely alapján a legjobb tizenegy játékos kerül be a csapatba, illetve azok, akik ezzel a tizeneggyel a legharmonikusabban tudnak együttműködni. A jelenlegi válogatott támadószekciójába azokat hívtuk meg, akik erre a legalkalmasabbak, de természetesen adott a lehetőség, mások is bekerülhetnek, attól függően, hogy milyen állapotban vannak és mennyire illeszthetők be a meglévő struktúrába" - nyilatkozta az [origo]-nak Egervári Sándor, amikor szembesítettük Feczesin Róbert véleményével, aki azt mondta, mellébeszélés, hogy mindenkinek van esélye bekerülni a válogatott keretbe..

"Személy szerint nem kívánok értékelni egyetlen játékost sem, a meghívás egyfajta visszajelzés, a többieknek pedig mindent el kell követnie, hogy még jobbak legyenek."

A Bresciában légióskodó csatár azt nyilatkozta, el tudja képzelni, hogy azért nem lett meghívva, mert a kapitány talán attól tart, gyengébb ellenfelek ellen menne neki a játék, és a következő kerethirdetés alkalmával nem tudná kihagyni.

"Hadd ne kommentáljam ezt a mondatot, már a feltételezés is sértő" - reagált erre Egervári, aki azt mondta, jól ismeri Feczesint, és az, hogy nem tagja a keretnek, nem jelenti azt, hogy ne rendelkezne sok információval róla.

"Nem vagyok sértődős típus" - árulta el a kapitány, amikor azt kérdeztük, nem rontja-e esélyeit valakinek, ha a sajtóban fakad ki a mellőzése miatt, majd hozzátette, örül, ha egy játékos válogatott szeretne lenni, de van ennek egy korrektebb útja is.

"A médián keresztül üzengetés stílustalan számomra, ha ez olyan égetően fontos a számára, az MLSZ-en keresztül el tudta volna kérni a telefonszámomat, és egymás között meg tudtuk volna beszélni a dolgokat."