Vágólapra másolva!
Az angol sportsajtóban továbbra is Arsenal lehetséges erősítései adják az elsődleges témát. Abban szinte mindenki egyetért, hogy a klubnak mindenképpen igazolnia kell, és van is pénze új játékosokra, a kérdés már csak az, hogy Arsene Wenger mennyit akar költeni. A legfrissebb hírek szerint a szakember kedvenc vadászterületéről, a francia bajnokságból erősítene.

Sok szakértő úgy véli, hogy az Arsenalból elsősorban egy védekező középpályás hiányzik, és a jelek szerint Wenger is hasonlóképpen vélekedhet, mert egyik fő kiszemeltje a Stade Rennes játékosa, Yann M'Vila. A 21 éves játékos már a francia nagyválogatottban is bemutatkozott, és a Daily Mirror úgy tudja, hogy az Arsenal 17,2 millió eurót ajánlott érte, a Guardian információi szerint pedig a francia klub már engedélyt is adott a tárgyalásokra.

Az igazán nagy fogás azonban nem ő, hanem a Lille belga klasszisa, Eden Hazard lenne. Az előző idényben a Ligue 1 legjobb játékosának választott szélsőt korábban kapcsolatba hozták a Real Madriddal és az Interrel is, de szinte minden sztárklub szívesen látná őt a soraiban. Meglepetést is jelentett, hogy a Lille a nyáron nem adta el, de mivel BL-résztvevő, így érthető, hogy Hazard nem feltétlenül akart eligazolni. A pletykák szerint az Arsenalba is csak akkor szerződne, ha a csapat sikerrel veszi a BL-selejtezőt - a szerdai, Udinese elleni visszavágó tehát ebből a szempontból is sorsdöntő lesz a londoniaknak.

További átigazolási hírek

A Blackburn Rovers közel áll ahhoz, hogy megszerezze a portugál Sporting középpályását, Simon Vukcevicet. A Sampdoria leigazolta az AZ Alkmaar argentin válogatott kapusát, Sergio Romerót. A Schalke kölcsönadta norvég középpályását, Anthony Annant a Vitesse Arnhemnek. Újabb volt Chelsea-ifistát igazolhat a Hamburg, amely az eddig a Vitesse-nél kölcsönben lévő szerb védőt, Slobodan Rajkovicot akarja megvenni. A Fulham ír szélsője, Damien Duff 2013-ig meghosszabbította szerződését. A Fiorentina támadójáért, Alberto Gilardinóért a Napoli is bejelentkezett. Spanyol lapértesülések szerint a Juventus nyolcmillió eurót kínált az FC Barcelonának Ibrahim Afellayért.

www.global-soccer.eu