Vágólapra másolva!
A két magyarral, Köteles Lászlóval és Tőzsér Dániellel felálló Genk bejutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, miután tizenegyesekkel ejtette ki az izraeli Maccabi Haifát. Köteles két büntető hárításával főszerepet játszott a sikerben, de Tőzsér is belőtte a saját tizenegyesét, és a Genk egyik legjobbja volt.

A veszélyesebben jászó Genk a 35. percben szerezte meg azt a gólt, amivel továbbjutó pozícióba került: egy nem túl jól sikerült becsúszó szerelés után a labda Vossen elé került, aki 10 méterről a hálóba pöckölte a labdát.

Két perccel később jött a Maccabi válasza, Golasa vette észre, hogy Köteles kicsit kinn áll a kapujából, és gyönyörűen nyeste a labdát a magyar kapus fölött a jobb felsőbe. Ezzel még nem volt vége az első félidőnek, a 41. percben Buffel úgy szerzett ismét vezetést a Genknek, hogy a lövése előtt csapattársa szabálytalanul küldött földre egy vendégvédőt, de Howard Webb nem avatkozott közbe.

A második félidőben óvatosabban játszottak a csapatok, nem született újabb gól, így jött a hosszabbítás, amelyben az izraeliek egy kapufát tudtak felmutatni, Tőzsér veszélyes lövését pedig Davidovicsnak kellett kitolnia

120 perc után maradt a 2-1, így a tizenegyesekre maradt a döntés. Az első körben Vossen a jobb alsóba vágta a labdát, Dvalisvili középre tartó lövését viszont Köteles lábbal védte. A genki csapatkapitány, Hubert a bal alsót választotta, míg Köteles újabb bravúrt mutatott be, Golasa eszén is túljárt. A harmadik párban Tőzsér izomból a bal sarokba lőtt, Twatha első Maccabi-játékosként választott jó megoldást, de ezzel csak elodázta a döntést, mert Pudil gólja főtáblára juttatta a Genket.

A Malmö háromgólos hátrányt szedett össze Zágrábban, és Rukavina tehetett volna róla, hogy a svédek otthon is zakózzanak, de két ziccerét is gyászosan oldotta meg, előbb sikerült az egyetlen előtte álló védőt eltalálnia a szinte üres kapu helyett, majd a kapusba püfölte a labdát a második lehetőségénél. Ekkor már tíz emberrel játszottak a horvátok, miután az 50. percben Vrsaljko pirosat kapott, amikor egy csúnya talpalással jelezte, zokon vette, hogy a hazaiak nem rúgták ki a labdát, pedig láthatták, hogy egy Dinamo-játékos a földön fekszik.

Az addig elég langyosan játszó Malmö azért megpróbált csodát tenni, Figueiredo éles szögből a szétugró sorfal között lőtt egy szabadrúgást a rövidbe, aztán a 86. percben Jansson forrósította fel a hangulatot, amikor két társát megelőzve lőtt közelről a kapuba. A hátralévő időben azonban nem született újabb gól, így a Dinamo 12 év után jutott ismét a BL-főtáblára.

Nicosiában Kassai Viktor vezette az APOEL-Wisla meccset, amelyen egészen fura góllal dolgozta le hátrányát a ciprusi csapat, Manduca szöglete után a kapufánál felugró Malecki a lécre fejelte a labdát, ami Pareiko kapusra pattant, és bár úgy tűnt, ő megkaparintja a labdát, valahogy mégis sikerült a gólvonal mögé szerencsétlenkednie.

Az 54. percben Aílton - aki csak nevében egyezik meg a korábban a Werder Bremenben német gólkirályi címet szerző csatárral - közelről szerzett góllal hozta közelebb a továbbjutáshoz az APOELT. És bár Wilk gólja után a Wisla volt kedvezőbb helyzetben, Aíltonnak erre volt még válasza a 88. percben, így a ciprusiak 2009 ősze után ismét a legjobbak közé kerültek.

A nem bajnokok ágán a Bayern nagyon simán lépett át a Zürichen, Gomez egy korai góllal gyorsan elvette a svájciak kedvét. A Villarreal Giuseppe Rossi vezérletével fosztotta meg nagy álmától a dán Odensét, az olasz támadó előbb egy szerencsés gólt szerzett, majd Cani pazar beadását vágta be kapásból. Két piros lap - Kadrii egy durva belépőért kapta meg a második sárgáját, míg Borja Valero egyből a pirossal szembesült, amikor lefejelte ellenfelét - után Marchena nem túl erős lövését nézte el a dánok kapusa, a Villarreal így 3-1-es összesítéssel ment tovább.

Bajnokok ága:
APOEL (ciprusi) - Wisla Krakow (lengyel) 3-1 (1-0)
gól:
Pareiko (29., öngól), Aílton (54., 87.), illetve Wilk (71.)
továbbjutott: az APOEL, 3-2-es összesítéssel

Genk (belga) - Maccabi Haifa (izraeli) 2-1 (2-1, 2-1, 2-1) - tizenegyesekkel 4-1
gól:
Vossen (35.), Buffel (41.), illetve Golasa (37.)
piros lap: I. Cohen (109., Maccabi)
továbbjutott: a Genk, 3-3-as összesítés után büntetőkkel

Malmö (svéd) - Dinamo Zagreb (horvát) 2-0 (0-0)
gól:
Figueiredo (69.), Jansson (86.)
piros lap: Vrsaljko (50., Dinamo)
továbbjutott: a Dinamo, 4-3-as összesítéssel

Nem bajnokok ága:
Villarreal (spanyol) - Odense (dán) 3-0 (0-0)
gól:
G. Rossi (50., 66.), Marchena (82.)
piros lap: Borja Valero (76.), illetve Kadrii (70.)
továbbjutott: a Villarreal, 3-1-es összesítéssel

FC Zürich (svájci) - Bayern München (német) 0-1 (0-1)
gól:
Gomez (7.)
továbbjutott: a Bayern, 3-0-s összesítéssel