Vágólapra másolva!
Megegyezett az Anzsi Mahacskala és az Internazionale Samuel Eto'o átigazolásáról, így a kameruni csatár Dzsudzsák Balázs csapattársa lesz az orosz labdarúgóklubnál. Sajtóértesülések szerint a támadó minden idők legjobban fizetett játékosa lesz, idényenként 20 millió eurót kap majd.

A dagesztáni klub kedden jelentette be, hogy megállapodott az olasz együttessel a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes futballista szerződtetéséről, aki az előző idényben 35 olasz bajnokin 21 gólt szerzett.

Eto'o hároméves megállapodást ír alá, s állítólag szezononként 20 millió eurót keres majd, ezzel a világ legjobban kereső futballistája lesz, megelőzve a Real Madridnál 12 milliót kereső portugál Cristiano Ronaldót, valamint a Barcelonánál 10,5 milliót zsebre tevő argentin Lionel Messit.

A két fél már hetek óta egyeztetett egymással. Az alkut eddig az késleltette, hogy a dagesztániak milliárdos tulajdonosa, Szulejman Kerimov legfeljebb 24 millió eurót adott volna Eto'óért, ugyanakkor az Internazionale 30 milliót szeretetett volna kapni. Most 25-27 millió euró közötti összegről ír az olasz média.

German Csisztyakov, az Anzsi klubigazgatója azt nyilatkozta, Eto'o szerdán orvosi vizsgálaton esik át, majd csütörtökön megkezdi a felkészülést a csapattal a szombati, Rosztov elleni idegenbeli meccsre. Eto'u ugyanúgy Moszkvában lakik majd, mint Dzsudzsák vagy Roberto Carlos, és a Mahacskala-drukkereknek a következő hazai bajnoki előtt mutatják majd be.

Gian Piero Gasperini, az Inter edzője nem volt túl elkeseredett Eto'o elvesztése miatt. "Tudjuk mennyit ér a játéka, de az Inter olyan csapat, amelyet másképp, nélküle is fel tudunk építeni. Eto'o nagyszerű focista, de vannak más remek játékosaink is."

Eto'o 2006-ban és 2009-ben a Barcelonával, 2010-ben pedig az Interrel nyert BL-t.