Vágólapra másolva!
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint komoly figyelmeztetést jelent a kontinens klubfutballjának a spanyol és az olasz bajnokságban kialakult helyzet.

"Rengeteg piros lámpát látok felvillanni, és attól félek, hogy a jövőben újabb helyeken fordulhat elő hasonló helyzet" - nyilatkozta a játékosként háromszoros aranylabdás francia sportvezető.

A spanyol Primera División múlt hét szombatra tervezett első fordulóját kellett elhalasztani a játékosok és a tulajdonosok között kialakult bérvita miatt - a megállapodás azóta megszületett -, míg az olasz Serie A most hétvégére tervezett rajtja már biztosan elmarad hasonló gondok miatt.

"A kluboknak abból kellene élniük, amijük van. Lehet, hogy vészjósló vagyok, de komoly problémákkal kell szembenéznünk. Nekünk például itt vannak a fogadási botrányok, a korrupció, a rasszizmus vagy éppen a huliganizmus. Természetesen a labdarúgásban hatalmas értékek vannak, de nem szabad figyelmen kívül hagynunk a gondokat" - mondta Platini, aki jövő hónapban az 53 UEFA-tagország futballvezetőinek részvételével tartandó tanácskozáson vitatja meg ezeket a kérdéseket.