Vágólapra másolva!
Számos ferencvárosi szurkoló élesen támadta Kubatov Gábort a klub elnökének hivatalos Facebook-oldalán, miután kiderült, hogy Détári Lajost nevezték ki a labdarúgócsapat szakmai igazgatójának. Kubatov több véleményre is reagált, ezeket gyűjtöttük össze.

Sok drukker szerint Détári alkalmatlan a posztra, ezt egyikük így fogalmazta meg: "Elnök úr, hadd gratuláljak, ezzel az erővel Bobby Davisont is vissza lehetett volna hozni. Sokkal többet ő sem érne. Megint egy elkapkodott döntés. Kérem, mondja meg nekem, miért éppen Döme? Nyolc év alatt tizennégy csapat kispadján ült, azt nem is teszem hozzá, hogy sehol sem töltötte ki a szerződött időt, mert az nem a magyar edzők közös jellemzője."

Kubatov erre így reagált: "Miért nem adja meg neki az esélyt, hogy bizonyítson?"

Hasonlóan fogalmazta meg kritikáját egy másik szurkoló: "Eddig csak kételkedtem,de most már tudom, hogy önök egyáltalán nem értenek a dolgukhoz. Ilyen amatőr vezetés és amatőr csapat még nem volt a Ferencváros történetében. Idehoznak egy sosem szomjas edzőt, aki eddig még mindenhol megbukott? Gratulálok! Roló lehúzva."

A Ferencváros elnöke nem nyújtotta a választ ilyen hosszúra, csak ennyit kérdezett vissza: "Ön mivel foglalkozik?"

Volt, aki egyszerűen csak "Fogalmatlan, amatőr, buta brigádnak" nevezte a Ferencváros jelenlegi vezetését, mire Kubatov szintén egy kérdéssel felelt: "Kicsoda?"

Egy vérmesebb szurkoló szerint Kubatov Gábor sajátos módon fog bevonulni a Ferencváros történelmébe: "Zsák a foltját. Ez mutatja, milyen komoly szándékai vannak a Ferencvárossal. Bevonul a történelembe, mert ön lesz a Ferencváros gyilkosa" - fogalmazott a drukker. Kubatov erre így reagált: "Na..."

Volt olyan drukker, aki szerint a jelenlegi vezetőség egyszerűen semmibe veszi a Ferencvárost: "A zöld-fehér szív már alig dobog. Csak vérzik, és képtelen addig meggyógyulni, amíg semmibe veszik. Tudomásul kell venni, hogy a Fradi Magyarország kincse!"
Kubatov egyetértett a hozzászóló utolsó mondatával: "Legalább olyan jól tudom, mint ön."

Az egyik szurkoló azt nehezményezte, hogy Kakas László kapusedzőnek is távoznia kellett Détári érkezésével. "Az NB I legjobb kapusedzője, miért kell tovább gyengíteni a Fradit?"

"Ön tényleg komolyan azt hiszi, hogy gyengíteni szeretném a Fradit? Mert ha igen, semmi értelme önnel beszélgetnem" - írta válaszában Kubatov.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Sok szurkoló nem tartja alkalmasnak Détárit

Egy másik Fradi-szimpatizáns azt kérte számon Kubatovon, hogy szerinte a vidéki csapatoknak nagyobb a költségvetése, mint a Ferencvárosnak. "Ennyi volt, ez már botrány, amit művelnek ezzel a klubbal már évek óta, mialatt vidéki kiscsapatok dúskálnak a milliókban, a szponzorokban és állami pénzen kapnak stadionokat. Nekünk meg jut a létbizonytalanság és a huszadrangú külföldi kutyaütő játékosok."

Kubatov Gábor erre a felvetésre hosszabban reagált, szerinte sokat lépett előre az FTC. "A Fradi még így is a magyar NB I ötödik-hatodik legnagyobb költségvetésű klubja, ráadásul lassan biztos gazdasági alapokon áll. Ennyit sikerült elérni. Tudom, hogy ez kevés önnek, de néhány hónap alatt mindössze ennyire tellett. Nem is értem ezt az állandó nyikorgást, a sirámokat, hogy nincs pénz. Persze annyi nincs, mint a Barcánál. Nekem a legnehezebb, mégsem sírok."

Akadtak olyan szurkolók is, akik a Fradi korábbi elnökeit sírták vissza: "Tönkreteszik a Ferencvárost. Détári? Aki többször is részegen pocskondiázta klubunkat? Nem gondoltam, hogy egyszer visszasírjuk Torgyánt!" - fogalmazta meg kritikáját az egyik drukker, Kubatov válaszként csak ennyit írt: "Nyilván Ön kisgazda."

Egy másik szurkoló Furulyás Jánost követelt vissza az elnöki székbe, mire Kubatov így válaszolt: "Bravó!"