Vágólapra másolva!
Hazai pályán súlyos, 3-0-s vereséget szenvedett a bolgár labdarúgó-válogatott Angliától, az eredményt a szurkolók nehezen viselték el, Ashley Young, Ashley Cole és Theo Walcott minden megmozdulását huhogással díjazták. A bolgárok német kapitánya, Lothar Matthäus bocsánatot kért az inzultus miatt.

Lothar Matthäus, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bocsánatot kért az angol játékosoktól, amiért a hazai szurkolók egy csoportja rasszista megnyilvánulásokkal inzultálta őket pénteken, a Vaszil Levszki Stadionban lejátszott Európa-bajnoki selejtezőn.

Néhány bolgár drukker a második játékrészben végig azzal szórakozott, hogy amikor Ashley Young, Ashley Cole vagy Theo Walcott ért a labdához, majomhangot utánozva huhogó hangot hallattak.

Hogy az Európai Labdarúgó Szövetség megbünteti-e a bolgárokat nagyban függ attól, hogy az UEFA-delegátus jelentésében megemlíti-e az esetet illetve, hogy az angolok hivatalosan jelzik-e panaszukat.

"Nem mondhatok túl sokat erről, egyszerűen szánalmas, hogy ilyen megtörténhet" - nyilatkozta Matthäus. "Csak annyit tehetek, hogy a bolgár szövetség nevében is elnézést kérek az angoloktól."

"Most az eredmény volt a legfontosabb, minden mást kizártam magam körül" - mondta Walcott. A csapatkapitány, John Terry annyit fűzött hozzá, nagyszerű este volt, nem szabad hagyni, hogy bármi elrontsa ezt a nagy sikert.