Vágólapra másolva!
Magánklinikán kezelik Markus Millert, a Hannover labdarúgócsapatának 29 éves kapusát, aki mentális kimerültséggel és súlyos depresszióval küzd - írja a Kicker. Közel két éve hasonló betegség miatt lett öngyilkos Robert Enke, a szintén hannoveri kapus 2009 novemberében vonat elé vetette magát.

Talán éppen Robert Enke 2009. november 11-ei tragédiája miatt döntött úgy Markus Miller, a Hannover labdarúgócsapatának kapusa, hogy nyilvánosságra hozza, súlyos mentális betegséggel, depresszióval küzd.

"Szellemi kimerültségem miatt azonnal kórházba vonulok. Ahhoz, hogy a problémákat kezelni tudjuk, nem elég a járóbeteg-ellátás, ezért döntöttünk orvosaimmal a kórházi kezelés mellett" - áll a játékos nyilatkozatában, amelyet a klub hozott nyilvánosságra.

"Mindenben támogatni és védeni fogjuk őt" - nyilatkozta Jörg Schmadtke, a Hannover menedzsere. A csapat a hétfői edzésen értesült a történtekről, Mirko Slomka vezetőedző elmondta, ő már korábban kapott információt a problémákról magától a kapustól.

"Ahogy Markus elfogadta a helyzetet, ahogy aktívan próbált segíteni magán, és meghozta a döntést, hogy orvosi segítségre szorul, az lenyűgöző. Remélem, sikerül őt megerősíteni néhány új céllal, és folytatni tudja sikeres profi karrierjét" - nyilatkozta Slomka.

A bajnokikon Miller helyett a fiatal Samuel Radlinger ül majd le a kispadra, ő lesz Ron-Robert Zieler kapus első számú cseréje.