Vágólapra másolva!
Hat hétig nem játszhat az Arsenalban Thomas Vermaelen, a belga védő a csapat nyolcadik sérült játékosa. A középpályás Emmanuel Frimpong közben az angolról a ghánai válogatottra váltana, mint mondja, a saját biciklijével teker Afrikába, ha hívják.

Másfél hónapig nem számíthat az Arsenal Thomas Vermaelenre. A 25 éves belga bokáját hétfőn műtötték meg, pedig a klubnál remélték, hogy nem lesz szükség operációra a védelem egyik alapemberénél.

Vermaelen kihagyja az első két Bajnokok Ligája-meccset, valamint a Tottenham elleni derbit október másodikán. A korábbi Ajax-játékos az előző idényben nyolc hónapot hagyott ki egy hasonló sérülés miatt, csak akkor a jobb lába fájt.

A belga helyét a múlt héten a Werder Brementől igazolt Per Mertesacker veheti át. Az Arsenalnál azért akad még belső védő: Laurent Koscielny, Johan Djourou és Sébastien Squillaci.

Vermaelen az Ágyúsok nyolcadik sérültje Sagna, Gervinho, Alex Song, Gibbs, Squillaci, Wilshere és Diaby után. Az Arsenal három forduló után mindössze egy pontot szerzett a Premier League-ben, ezzel hátulról negyedik a táblázaton.

A csapat középpályása, Emmanuel Frimpong közben a válogatottságért küzd, ám az angol U16-os és U17-es csapat után felnőttként már Ghánáért játszana. "Ha Ghána hív, a saját biciklimmel megyek oda Angliából" - jelentette ki.

Frimpong már találkozott is a ghánai szövetség napokban kinevezett elnökével egy londoni hotelben, majd a Twitteren azt üzente: a maga részéről megtette, amit lehet.

Kwesi Nyantakyi kapitány úgy számol, a 19 éves arsenalost három hónap múlva már pályára küldheti csapatában.