Vágólapra másolva!
A múlt csütörtöki, írországi vereséget követően kedden, Székesfehérváron, Olaszországtól is kikapott az U21-es magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn.

Eredmény, U21-es Eb-selejtező, 7-es csoport:
Magyarország - Olaszország 0-3 (0-0)
gól:
Gabbiadini (46., 66.), Borini (82.)

A válogatott a Gulácsi Péter - Szokol Zsolt, Fodor Ferenc, Kádár Tamás (Kálnoki-Kis Dávid, 71.), Sváb Dániel - Kiss Máté, Tajthy Tamás - Bódi Ádám (Gyurcsó Ádám, 83.), Gosztonyi András, Balázs Benjamin (Bertus Lajos, 46.) - Futács Márkó összetételű együttessel szerepelt, és bár az első negyedórában még kiegyenlített volt a mérkőzés, ezt követően fokozatosan átvették az irányítást az olaszok.

A fordulás után gyorsan megszerezték a vezetést a vendégek, Davide Santon cselezgetett a 16-os előterében, kitette a labdát a balösszekötő helyén érkező Alessandro Florenzi elé, aki azonnal középre passzolt, Manolo Gabbiadini pedig a bal sarokba csúsztatott (0-1).

A gól után támadásban maradtak az olaszok, és a 66. percben egy szabadrúgás után a lepattanó labdát Gabbiadini 17 méterről, ballal a hálóba lőtte (0-2). A 82. percben megszerezte harmadik gólját is az olasz együttes, egy előrevágott labdát Destro szerzett meg Gulácsi előtt, középre passzolt, Fabio Borini pedig közelről az üres kapuba passzolt (0-3).

A hajrában ráadásul Futács Márkó megkapta második sárga lapját, így a magyar csapat tíz emberrel fejezte be a mérkőzést.

"Talán csak az első húsz percben alakultak számunkra elfogadhatóan a dolgok" - mondta a szövetség honlapján Róth Antal. "Ekkor még stabil volt a védekezésünk, ezért egyelőre én is értetlenül állok a későbbi játékunk előtt. Hozzá kell tenni, hogy tíz sérültünk van, és kiütközött a Serie A és az NB II közötti különbség is. Az írek elleni és a mostani meccs dinamikája teljesen más volt, össze sem lehetett hasonlítani a kettőt. A múlt heti mérkőzés bizonyította, hogy tudunk mi ennél gyorsabban, dinamikusabban is játszani, de ma ebből egy jottányit sem láthattuk egy nagyon jó olasz csapat ellen.

A magyarok két mérkőzés után nulla ponttal állnak, az íreken és az olaszokon kívül még Törökország és Liechtenstein szerepel a csoportban.

A selejtezőből a tíz csoportgyőztes és a négy legjobb második jut a rájátszásba.