Vágólapra másolva!
Mivel nem tartozik a hatáskörébe, a svájci polgári bíróság nem foglalkozik Vanczák Vilmos klubjának, a Sionnak az ügyével, így szinte biztos, hogy érvényben marad a csapat kizárása a labdarúgó Európa Ligából.

Az európai szövetség (UEFA) a múlt pénteki ítéletében helyt adott a Sion által a selejtező utolsó fordulójában búcsúztatott skót Celtic óvásának, mely szerint a nemzetközi szövetség (FIFA) egy 2009-es, ám csak az idén januárban hatályba lépett ítélete alapján a svájciak egy évig nem igazolhattak volna játékost, ezzel szemben mégis hat új labdarúgó érkezett a klubhoz.

A Sion azzal védekezett, hogy a tiltást a svájci bíróság ideiglenesen feloldotta, és engedélyt adott a futballisták szerződtetésére.

A mostani indoklás szerint a Sion Wallis kanton bíróságához adta be kérelmét, ám az UEFA nyoni székhelye - így a szervezettel kapcsolatos ügyek is - Vaud kanton illetékeseihez tartozik.

A Sion egy korábbi közleményében azt írta, hogy ez egy "sima bosszú" az elnökükön, Christian Constantinon. "Az elnök most hadakozik az UEFA-val, és ez nem tetszik Platininek sem, aki ennek hangot is adott" - mondta szerdán az esetről a csapat gólerős védője, Vanczák Vilmos. "Constantin lehet az első, aki egy ilyen eltiltás után pert nyerne az UEFA ellen, nagy dolog lenne, ha ezt el tudná érni."

Constantin korábban azt nyilatkozta, a Sion szeptember 15-én mindenképpen ott lesz Madridban. "A történtek ellenére már lefoglalta a magángépet, a hotelt is, és úgy gondolkodik, hogy lesz meccs. Reméljük, hogy tényleg lesz, mi is úgy készülünk. Óriási mérkőzések várnának ránk az Atlético Madrid, az Udinese és a Rennes ellen a csoportkörben, ha nem indulunk, nagyon szomorúak leszünk" - nyilatkozta még a bíróság válasza előtt a magyar védő.