Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata szerződést bontott a brazil Alison Silvával, aki a szerdai FTC-Pécs (1-4) Ligakupa-meccsen sérülést okozott a vendégcsapat kapusának, Holczer Ádámnak.

Az FTC hivatalos weboldalán Kubatov Gábor FTC-elnök és Orosz Pál, a futballcsapat vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy a klub azonnali hatállyal szerződést bont Alison Silvával, "mivel a játékos sportszerűtlenül, az FTC szellemiségéhez méltatlan módon viselkedett a pályán".

A közlemény szerint a klub a szerződés rendkívüli felmondásáról a játékos menedzserét személyesen értesítette, aki ezt Silva nevében el is fogadta.

A brazil légiós a szerdai Ferencváros-Pécs (1-4) Ligakupa-meccs 71. percében rácsúszott a pécsi kapusra, a volt fradista Holczer Ádámra, majd szóváltásba keveredtek, a bíró pedig mindkettőjüket kiállította. Alisonnak azonban ennyi nem volt elég, a pályáról lefelé menet folyamatosan veszekedett Holczerrel, majd a biztonsági embereket félrelökve a kapus után szaladt az öltözőfolyosóra.

"Folyamatosan provokált, azt kiabálta, hogy üssem meg" - mondta az esetről Holczer a Pepsifoci.hu futballportálnak. "Miután mindkettőnket kiállított a bíró, jött utánam az öltözőfolyosóra, ott is folytatta a műsort, majd a biztonságiak lefogták. A bal herém sérült meg, remélem nem súlyos az eset."

Az ámokfutás a tizedik perctől nézhető meg:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=CCAQsRbLoEy0pD4a


A Pécs vezetőedzője, Mészáros Ferenc csütörtökön az [origo]-nak azt mondta, hogy gusztustalannak tartja Alison Silva viselkedését, de a kapus sem reagált megfelelően az esetre, ezért büntetésre számíthat.

Silvát korábban a Videotontól is elküldték, miután a földhöz vágta a mezét, és összeveszett Mezey György szakmai igazgatóval.