Vágólapra másolva!
A Juventus azt kéri az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA), hogy zárja a ki az Internazionalét a Bajnokok Ligájából a 2006-os bajnokságról folyó jogi vita miatt. A Tuttosport szerint az Intert eleve kizárhatják a BL-ből a Fenerbahcéhez hasonlóan, mivel nyomozás folyik ellene.

A torinói klub arra alapozza kérését, hogy pénteken pozitív választ kapott az Olasz Olimpiai Bizottságtól a 2006-os bajnoki cím visszaszerzéséért beadott fellebbezésére.

A calciopolinak nevezett bundabotrány miatt a Juventust 2006 nyarán a másodosztályba száműzték, mivel bebizonyosodott, hogy Luciano Moggi akkori főigazgató több játékvezetőt is befolyásolt csapata érdekében. A 2005-ös és 2006-os bajnoki címet elvették a Juventustól, előbbit nem osztották ki, utóbbit az Internazionale kapta meg. A botrányba a Milan, a Lazio és a Fiorentina is belekeveredett.

Később a nápolyi bíróság megállapította, hogy az Internazionale is érintett volt az ügyben, ugyanis a bíróságon bemutatott hetvenöt telefonhívásból negyvenhárom az Interre vonatkozott. A Juventus ezt követően szerette volna visszakapni a bajnoki címét, ám az olasz bíróság idén júliusban elutasította beadványát, később az olasz szövetség is erre a megállapításra jutott.

A Juventus ezután az Olasz Olimpiai Bizottságnál (CONI) fellebbezett, amelynek elnöke, Alberto de Roberto pénteken megerősítette, lehetőségük van arra, hogy a 2006-os bajnoki cím sorsát felülvizsgálják. A Juve jogászai erre alapozva nem elégednek meg a bajnoki cím visszaszerzésével, hanem az UEFA-hoz fordultak, hogy zárja ki az Intert a Bajnokok Ligájából.

Az esetről beszámoló Football-Italia.net ebből arra következtet, hogy a korábban döntő tényezőként említett elévülés már nem lehet az Inter mentsége.

A Tuttosport szerint az Inter ellen jelenleg is nyomozás folyik a calciopoli miatt, ezért a klub a BL-ből hasonló okok miatt nemrég kizárt török Fenerbahce sorsára juthat.

A Bajnokok Ligája idei főtábláján három olasz csapat, a Milan, a Napoli és az Inter szerepel, az Udinese elbukta a selejtezőt az Arsenal ellen.