Vágólapra másolva!
Hullámvasúton érezhették magukat a Barcelona-drukkerek, csapatuk az első félidőben két perc alatt kétgólos előnyre tett szert a Real Sociedad otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában, de a második félidőben egy 120 másodperces rövidzárlat során lerombolta, amit addig felépített. A Barca a döntetlen miatt kétpontos hátrányba került a nagy rivális Real Madridhoz képest, amely 4-2-re verte a Getafét.

A Barcelona messze nem a legerősebb kezdőcsapatával állt fel a Sociedad ellen, Messi, Puyol, Abidal, Iniesta, Villa és Mascherano is csak a kispadon kapott helyet. Persze sztárokból így sem volt hiány a pályán, és tucatnyi perc után már kettővel ment a Barca, előbb Alexis Sánchez rúgatott gólt Xavival, majd Pedro elrontott ziccere után Fabregas varrta be a léc alá a kipattanó labdát.

Bár semmi nem ígérte, a második félidő elején hasonlóan gyorsan egyenlített a baszk csapat, előbb Agirretxe fejelt a jobb alsóba, majd ugyanő csapott le Villa érthetetlen hazaadására, és bár a menteni igyekvő Busquets a lécre tolta a labdát a szemfüles Griezmann a hálóba fejelt, így elmaradt a Barca-játékos kiállítása és a tizenegyes. A vége így 2-2 lett, a Barca már a második bajnokiján (az első forduló sztrájk miatt elmardhat, így lehet a 3. forduló a második meccs) pontokat vesztett.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gUQH4oodnH88h7W4


A Real Madrid kihasználta a nagy rivális botlását, bár nem ment könnyen a Getafe kétvállra fektetése. Pedig a Real szempontjából jól indult a meccs, tetszetős akció végén Benzema lőtt szép gólt, de a félidő végén jött a Getafe válasza, a magyar származású venezuelai csatár, Miku használta ki, hogy Fabio Coentrao beragadt, így nem volt les.

A második félidő elején Carlos Gomez bíró is megtolta a Real szekerét, Cata Díaz a 16-oson kívül buktatta Cristiano Ronaldót, mégis büntető következett, amit a portugál bevágott. Ronaldo a gólja után Benzemának osztott ki gólpasszt, de a Getafe még nem adta fel, Miku villant újra, közelebb hozva csapatát. Az utolsó szó mégis a Realé volt, a csereként beállt Higuaín előbb erőszakosan tartotta meg a labdát, majd a kapu közepébe gurított, kialakítva a 4-2-es végeredményt.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=KAcIAUSSpezyYx2A


Primera División, 3. forduló:

Real Sociedad - Barcelona 2-2 (0-2)
gól:
Agirretxe (57.), Griezmann (59.), illetve Xavi (9.), Fabregas (11.)

Villarreal - Sevilla 2-2 (1-1)
gól:
G. Rossi (34., 11-esből), Marcu Ruben (62.), illetve Negredo (23.), Alexis (86.)
piros lap: Diego López (21., Villarreal)

Real Madrid - Getafe 4-2 (1-1)
gól: Benzema (13., 69.), Cristiano Ronaldo (59., 11-esből), Higuaín (87.), illetve Miku (38., 87.)

Valencia - Atlético Madrid 1-0 (0-0)
gól: Soldado (52.)