Vágólapra másolva!
A Győr 2-0-ra legyőzte vasárnap a vendég Ferencvárost a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában, ezzel tovább őrzi veretlenségét.

NB I, kilencedik forduló:
Győri ETO FC - Ferencváros 2-0 (2-0)
Győr, 10 000 néző
v.: Bognár
gól: Alekszidze (17.), Trajkovic (22.)
sárga lap: Babic (38.), Fehér (39.), Dudás (65.), Ji-Paraná (90.), illetve Oláh (36.), Csizmadia (68.), Maróti (76.), Otten (80.)
Győr: Stevanovic - Babic, Stanisic, Fehér, Völgyi - Windecker - Trajkovic, Ji-Paraná - Koltai (Tokody 81.), Alekszidze (Ahjupera 66.), Dinjar (Dudás 64.)
Ferencváros: Gyenes - Maróti, Balog Z., Csizmadia, Junior - Otten - Jovanovic (Rósa D. 77.), Tóth B. (Lisztes a szünetben), Hakola - Oláh (Pölöskey a szünetben), Somalia

A mérkőzés vezetésére eredetileg kijelölt Kassai Viktor sérülés miatt lemondta az összecsapást, helyette Bognár Tamás vezette a zöld-fehér rangadót.

Az első félidőben a helyzeteit jobban kihasználó Győr kétgólos vezetésre tett szert a jól küzdő Ferencváros ellen.

A szünetben kettős cserét hajtottak végre a fővárosiak, és az egész második játékrészben nagy erőket mozgósítottak, hogy szépítsenek az eredményen. Az ETO jobbára védekezésre kényszerült, a vendégekben viszont kevés volt az átütőerő egy gól megszerzéséhez. A tabellán csak rosszabb gólkülönbségükkel második győriek tovább őrzik veretlenségüket, miután nyolc győzelem mellett egy döntetlennél tartanak.

A meccs góljai:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=4tQIMlLbZt30LE4f


"Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan elterveztük, gólokat rúgtunk, lendületesek voltunk, ezzel el is dőlt a mérkőzés" - étékelte a mérkőzést a Sport Televíziónak Csertői Aurél, a győriek szakvezetője. "A második félidőben, ha jól végigvisszük a kontrákat, akkor eldönthettük volna már előbb a meccset. Az ellenfél hátrányban volt, minden labdát felívelt, mi meg hárítottunk - sima meccs volt."

"Az első gólig nagyon szervezetten játszottunk, egy kihagyás után gólt kaptunk, hátrányba kerültünk" - nyilatkozta az FTC vezetőedzője, Nagy Tamás. "Utána átadták a területet, megpróbáltunk visszajönni a meccsbe, majd egy eladott labda után leindítottak minket, és újabb gólt kaptunk. A félidő vége a miénk volt. Szünet után nagyon sokat tett a csapat azért, hogy visszajöjjön, egy kis szerencsével, koncentrációval meg lehetett volna a döntetlen."