Vágólapra másolva!
Az Európa- és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a nemzeti együttes, amely a lehetséges tizennyolcból tizennyolc pontot szerezve már továbbjutott Eb-selejtezős csoportjából, ugyanolyan erős, mint volt 2008-ban és 2010-ben, aranyérmei megszerzésekor.

Vicente del Bosque az AS című lapnak nyilatkozva hangsúlyozta ugyanakkor, hogy 2012-ben, a kontinensbajnokságon roppant nehéz riválisnak ígérkezik a holland, a német, az angol és a portugál válogatott is.

A szakvezető az interjúban kitért a két örök ellenfél, a spanyol nemzeti csapat majdhogynem teljes egészét adó Barcelona és Real Madrid elmérgesedett viszonyára vonatkozó kérdés érdemi megválaszolása elől, ehelyett azt hangoztatta, hogy a legfontosabb a közös cél, az újabb sikerek utáni éhség fenntartása a válogatott játékosok között a világbajnoki cím megszerzését követően is.

Visszautasította a válogatott várható összetételére vonatkozó kérdést is, mondván, tíz hónappal az Eb előtt nincs értelme ilyesmivel foglalkozni.

Del Bosque nem maradt adós viszont a felelettel, amikor azt firtatta az AS, hogy miért utasította vissza két hónapja az Internazionale és a Chelsea vezetőedzői tisztre szóló sokmilliós ajánlatát egyaránt:

"Azért, mert nem minden a pénz, én örömmel vagyok szövetségi kapitánya válogatottunknak, és elégedett vagyok a szövetségünkkel is."

Az újság kérdésére hozzáfűzte, hogy a nemzeti csapat után nem kíván már edzősködni semmilyen klubcsapatnál, a válogatott kispadján pedig szívesen látná a Barcelona jelenlegi mesterét, Pep Guardiolát, bár utódként mást is el tud képzelni.

"Guardiola kétségtelenül nagyon felkészült edző, de több kiváló tréner is szóba jöhet még, neveket azonban ne várjanak tőlem" - mondta a decemberben 61 éves szakember.