Vágólapra másolva!
Sallói István lett az NB I-ben hetedik helyezett Kecskeméti TE klubigazgatója. A klub hivatalos honlapja szerint Sallói feladata elsősorban a klub eredményes működtetéséhez szükséges háttér biztosítása, a menedzsment irányítása és a nemzetközi kapcsolatok kialakítása lesz.

"Négy éve kerestük meg először Sallói Istvánt, akkor még nem sikerült megállapodnunk, de kialakult köztünk egy nagyon jó viszony" - nyilatkozta a csapat weboldalán Rózsa Pál tulajdonos. "Sokszor kérhettünk tőle tanácsot vagy segítséget, és az elmúlt évben ez az együttműködés egyre intenzívebb lett, például a nemzetközi kupameccseink szervezésében már aktívan is részt vett. Örülünk, hogy elvállalta ezt a feladatot, és biztosak vagyunk benne, hogy a vezetésével a klub magasabb szintre fog fejlődni."

A klubvezetés csütörtökön arról is döntött, hogy az utánpótlásért a jövőben - a távozó Reszeli Soós István helyére érkező - Török László felel, aki mellette megtartja vezetőedzői pozícióját az NB III-as csapatnál. "Török László az elmúlt években folyamatosan képezte magát, jelenleg már az UEFA pro-licences tanfolyamát végzi. Ismeri a helyi viszonyokat, problémákat, kollégákat, ezért bíztuk rá az utánpótlás szakmai irányítását" - mondta a tulajdonos.

Losonczy László ügyvezető igazgató szerdán jelentette be, hogy távozik a csapattól. Indoklásában Losonczy azt írta: Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke 2011 nyarától kinevezte a szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatójának, és ez a tisztsége "nem teszi lehetővé", hogy a Kecskemétnél ügyvezetői munkakörben dolgozzon.