Vágólapra másolva!
Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke szeretne részletes magyarázatot kapni Alexandre Pato folyamatosan visszatérő sérüléseire.

A 22 éves brazil csatár 2007-ben került a brazil Interacionaltól az olasz klubhoz, és bár az első két évben elkerülték a sérülések, az utóbbi időben rendre hetekre kidől.

"Ez nem balszerencse kérdése" - kezdte a La Gazzetta dello Sport olasz lapnak Galliani. "Összehívtam egy találkozót Massimilano Allegri vezetőedző, az erőnléti edzők és az orvosi stáb tagjai között, hogy megpróbáljuk kideríteni, mi állhat a háttérben. Pato 2008-ban és 2009-ben szinte egyszer sem volt sérült, azóta azonban folyamatosan problémák gyötrik."

Legutóbb az Udinese elleni hétközi bajnoki 21. percében kért cserét Pato, aki az első jelentések szerint izomsérülés miatt legalább négy hétig nem játszhat. A fiatal csatárra a Milannál eltöltött első két évében hat-hét kiló izmot "pakoltak fel", több szakember szerint ez állhat a sérüléshullám hátterében.

A Milannál egyébként feltűnően sok a sérült, Galliani szerint ezért is kezdte gyengén a címvédő a bajnokságot, hiszen három forduló után két ponttal csak a 16. helyen áll a Serie A-ban. "Biztos vagyok benne, hogy rövidesen elindulunk felfelé a tabellán, de úgy nem könnyű jól teljesíteni, hogy tíz-tizenkettő sérült játékosod van már a szezon elején" - mondta Galliani.

Pato mellett többek között Zlatan Ibrahimovic, Kevin-Prince Boateng, Robinho, Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini és Taye Taiwo is sérüléssel bajlódik. A Milan szombaton 20.45-kor a sereghajtó, még pont nélkül álló Cesenát fogadja.